Soğan ve sarımsağı sakın birlikte kavurmayın! Tüm besin değerlerini öldürüyor: Faydası yerine onlarca zararı varmış

Soğan ve sarımsağı sakın birlikte kavurmayın! Tüm besin değerlerini öldürüyor: Faydası yerine onlarca zararı varmış

Özellikle de kış mevsiminin en önemli besinlerinden olan soğan ve sarımsak yanlış tüketildiği ve pişirildiği takdirde tam bir zehir deposuna dönüşebiliyor. Bu şekilde pişirilen soğan ve sarımsakların besin değerleri ölürken fayda sağlamak yerine aksine zarar veriyorlar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hem soğan hem sarımsak yemeklerin içerisinde bol miktarda kullanılan yiyeceklerdendir. Besin değerleri oldukça yüksek olan bu ikili özellikle de kış mevsiminde sıklıkla tüketilmesi gereken vitamin depoları arasında yer alır. Peki soğan ve sarımsağı yıllardır yanlış şekilde tükettiğinizi öğrenseniz ne yapardınız? Meğer yemeklere lezzet katsın diye kullandığımız bu ikili vücut zehirliyormuş.

BU ŞEKİLDE KAVURMAK ZEHRE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Hem soğan hem de sarımsak çoğu yemeğin içinde kullanılırken yemeğe daha güzel lezzet katsın diye kullanılır. Öte yandan genellikle beraber pişirilen soğan ve sarımsak insan sağlığına da oldukça faydalı iken aslında birlikte pişirilmesi gereken 2 besin olarak karşımıza çıkıyor. Soğan ve sarımsağın beraber pişirilmesi insan vücuduna zarar veriyor.

yeni-proje-3-005.jpg

Pişirme süreleri birbirinden farklı olan 2 besinin beraber pişirilmesi besin değerlerini kaybetmesine yol açıyor. Soğanın pişirme süresi sarımsak pişirme süresinden daha uzun olduğu için ikisi aynı anda pişirildiği takdirde sarımsak kavuşsun diye soğanlar yaşanabiliyor.

Bu kapsamda hem sarımsak hem de soğan içerisindeki besin değerlerini hızlı bir şekilde kaybediyor. Beraber pişirildiğinde sarımsak aşırı sıcaklıktan besin değerini kaybederken soğan ise yanma derecesine geldiği için besin değerini kaybediyor.

yeni-proje-4-005.jpg

BERABER PİŞİNCE “ALLİCİN” ÜRETİYOR

Sarımsak, pişirme sırasında aşırı kavrulduğunda sağlıksız bir bileşik olan 'allicin'i oluşturabilir. Bu, besin değerinden ziyade sağlığınıza zarar verebilir.

Dolayısıyla bu kıymetini beraber pişirmek yerine daha iyi bir yöntem kullanabilirsiniz. Bunun ilk olarak pişirip sonra yine sarımsağı eklemeniz çok daha doğru olacaktır. Bu yöntem her 2 malzemenin de optimum pişme süresine sahip olmalarını sağlayarak lezzetlerinden ödün vermez.

yeni-proje-5-004.jpg

SOĞAN VE SARIMSAĞIN FAYDALARI

Hem soğan hem sarımsak insan vücudu için ciddi bir öneme sahiptir. İçerisinde bulunan vitamin mineral ve antioksidanlar sayesinde insan vücudunda resmen bir kalkan görevi görür. Öyle ki soğan ve sarımsak şunlara iyi gelmektedir:

Enfeksiyonlara karşı iyileştirici etkiye sahiptir.

Kan dolaşımını düzenler, damar tıkanıklığı oluşumunu engeller.

Kanser hücrelerine etki ederek yavaş ilerlemesini sağlar.

Kan şekerini dengeler.

Atardamarda meydana gelen kireçlenmelere iyi gelir.

Kolesterol ve tansiyonu düşürür

Bağırsakta meydana gelen kurtları öldürür.

İç organları güçlendirir.

İdrar sökücüdür.

Kabızlığa iyi gelir.

Diş ağrısı için iltihap kurutucudur.

Saç dökülmesi ve cilt tedavisinde kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN