Soğuk algınlığı ve gripten hızlı bir şekilde kurtulmak için bu 5 doğal ev ilacını deneyin demir gibi olun!

Soğuk algınlığı ve gripten hızlı bir şekilde kurtulmak için bu 5 doğal ev ilacını deneyin demir gibi olun!

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Öyle ki özellikle okullarda da salgın patladı. Peki hastalıktan kurtulmaya bize neler yardımcı olabilir?

Burun akıntısı, gıcırtılı boğaz ve hapşırma, soğuk algınlığı veya gribin yaygın semptomlarıdır. Burnunuz tıkandığında ve aktığında, öksürmeyi ve hapşırmayı durduramazsınız ve boğazınız kaşındığında, en sevdiğiniz aktivitelere odaklanmak zorlaşır. Bu zorlu zamanlarda, bağışıklık sisteminiz son derece sıkı çalışıyor. Pek çok kişi soğuk algınlığı ve öksürüğü tedavi etmek için hâlâ ev ilaçlarına güveniyor. Bu ilaçlar, herhangi bir olumsuz etkiye neden olmadan grip tedavisinde harika bir şekilde çalışır.

Evde hangi soğuk algınlığı ve grip tedavilerini yapabileceğinizi öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

zencefilli-kis-cayi.webp

1. ZENCEFİL ÇAYI

Zencefilin terapötik faydaları, gingeroller ve shogaoller olarak bilinen bileşiklerin varlığından kaynaklanmaktadır. Kaynar suda veya çayda birkaç parça çiğ taze zencefil, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

5c987beac03c0e056cf89f95.webp

2. SÜT VE ZERDEÇAL

Birçok uzman, soğuk algınlığı ve gripten korunmak için her gün bir bardak ılık süte bir çay kaşığı zerdeçal alınmasını tavsiye ediyor. Zerdeçal, anti-inflamatuar ve antioksidan etkileri ile yaygın olarak bilinir. Böylece altın karışım, solunum bozuklukları, iltihaplanma, eklem rahatsızlıkları, karaciğer sorunları, sindirim sorunları ve hatta diyabet gibi çeşitli sağlık hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır.

603c2d7866a97c3b4b2673ef.webp

3. KETEN TOHUMU

Zengin bir Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kaynağı olan keten tohumu, vücudunuzu bakteri ve virüslerden koruyarak sisteminizin savunmasını güçlendirir ve soğuk algınlığı ve griple mücadelede yardımcı olabilir. Aynı etkiyi elde etmek için 2 çay kaşığı keten tohumunu 1 bardak suda koyulaşana kadar kaynatın ve tüketin. Bu keten tohumları doğası gereği sıcak olduğundan, en iyi soğuk algınlığı ve grip tedavisi olabilirler.

shutterstock-457596673-custom-1.jpg

4. BAL, LİMON SUYU VE SU

Limon, mukusun temizlenmesine yardımcı olur, bu da mukusun temizlenmesini kolaylaştırır. Bal ise virüse neden olan mikropları temizleyen peroksitler içerir. Bu, sindirimi ve metabolizmayı iyileştirmek için mükemmel bir dozdur. Ilık kireçli suya bal koymak, soğuk algınlığı ve öksürüğü tedavi etmenin en etkili yoludur . Bu narenciye çayı ayrıca size bağışıklık sisteminize yardımcı olacak harika bir C vitamini dozu verecektir.

amla-yagi-2012.webp

5. AMLA

Amla uzun süredir grip ve soğuk algınlığı için güçlü bir ev tedavisi olarak kullanılmaktadır. Vücuttaki beyaz kan hücrelerinin sentezini artıran, çeşitli hastalık ve rahatsızlıklara karşı mücadelede yardımcı olan C vitamini yüksektir. Günde bir amla yemek, gelişmiş kan akışı ve karaciğer fonksiyonu dahil olmak üzere birçok sağlık yararı sağlar.

Yukarıda belirtilen ev tedavileri, hastalıktan kaçınmaya, semptomları hafifletmeye ve soğuk algınlığı veya grip süresini kısaltmaya yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN