Spordan sonra kas ağrısı nasıl geçer?

Spordan sonra kas ağrısı nasıl geçer?

Spor yaptıktan sonra zaman zaman kaslarımızda ağrı yaşayabiliriz. Peki spordan sonra kas ağrısı nasıl geçer? işte bu sorunun yanıtı.

Spordan sonra kas ağrısı nasıl geçer? Spordan sonra kas ağrısı, sıklıkla ortaya çıkabilen bir durumdur. Aşağıdaki öneriler kas ağrısının hafifletilmesine yardımcı olabilir:

Soğuk uygulama

Egzersiz sonrası 15-20 dakika boyunca soğuk uygulamak, kas ağrısını azaltabilir. Soğuk uygulama, kasları saran damarların büzülmesine ve şişliğin azalmasına yardımcı olur.

Isıtıcı tedavi

Isıtıcı tedaviler (sıcak havlu, sıcak su şişesi vb.) kasların kan akışını arttırarak, kas ağrısını azaltabilir. Isıtıcı tedaviler, egzersiz öncesinde değil, egzersiz sonrasında uygulanmalıdır.

Dinlenme

Kas ağrısı yaşadığınız günlerde, ilgili kasları dinlendirmek önemlidir. Yoğun egzersizlerden kaçınmak, kasların dinlenmesine ve iyileşmesine yardımcı olabilir.

Masaj

Kas ağrısı yaşadığınız bölgeye masaj yapmak, kan akışını arttırarak, kasları rahatlatabilir.

Egzersiz öncesi ısınma

Egzersiz öncesi yapılacak ısınma hareketleri, kasları ısıtarak, kas ağrısı riskini azaltabilir.

Not: Kas ağrısı şiddetliyse veya 2-3 günden fazla sürerse, bir doktora başvurmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN