Sürekli Sırt Ağrısı Çekenler Dikkat! Basit ve Etkili Bir Şekilde Sırt Ağrınızı Önleyebileceğimiz 9 Numara

Sürekli Sırt Ağrısı Çekenler Dikkat! Basit ve Etkili Bir Şekilde Sırt Ağrınızı Önleyebileceğimiz 9 Numara

Sırt ağrısı sürekli devam ediyorsa bir süre sonra dayanılmaz bir işkence haline gelebilir. Huzur içinde uyumanızı, hatta yürümenizi ve hareket etmenizi dahi imkânsız hale getirebilir. Sırt ağrısından en çok etkilenenler ise ofisten ya da evden çalışırken sırt üstü oturmak zorunda olanlar… Peki sırt ağrısından kurtulmanın bir yolu yok mu? Sırttaki ağrılardan kurtulmak için ne yapabiliriz? Sırt ağrısından kurtulmanın 1 değil tam 9 etkili yolu var! Bakın neler…

Eski çağlarda insanlar beden işleri yaptığı için yoruluyorlardı ve bu de bedenlerinde büyük ağrılara ve hasarlara neden oluyordu. Yaptıkları işlerden ötürü ağrılar peşlerini bırakmıyor ve hayatlarını zindana çeviriyorlardı. Neyse ki şimdi teknoloji geldi ve her işi oturarak yapabilir olduk. Böylece ağrılardan da tamamen kurtulduk. Artık hiç kimse sırt ağrısı çekmiyor çünkü oturarak iş yaptığımız için yaptığımıza iş bile denemez!

Böyle mi düşünüyorsunuz? O halde henüz oturarak iş yapmamışsınız demektir.

Oturarak iş yapanların başındaki en büyük bela- ya da sırtında mı demeliydik? Evet, sırt ağrısı yaşama sevincimi kâbusa döndüren bir bela. Peki sırt ağrısından kurtulmak mümkün mü? Nasıl?

EN ÇOK OTURARAK ÇALIŞANLAR ETKİLENİYOR

Ne yazık ki sırt ağrısından en çok etkilenenler her gün oturarak saatlerce çalışanlardır.

İster ofiste ister evde çalışıyor olalım. Birçok işte günün çoğunu oturarak geçiriyoruz. Ancak uzmanlara göre, insanlar çok uzun süre oturmak için yaratılmamışlardır, çünkü oturan insanlar genellikle çarpık ve yanlış bir duruş alır.

İnsanın doğası engebeli arazilerde yürümek, çalışmak ve üretmek için uygundur. Hâl böyle olunca oturarak çalışanların başı da sırt ağrılarıyla belaya giriyor.

uzaktan-calisma.jpg

Masa başı çalışmak, sırt ağrısı, bel fıtığı, bel ağrısı, siyatik sinir iltihabı vb. gibi birçok rahatsızlığa davetiye çıkarır.

Gelin oturarak çalışmanın neden olduğu ağrıları kısa sürede önleyebileceğimiz 9 numara nelermiş birlikte keşfedelim!

KÖTÜ DURUŞ ANA NEDEN

Omurlar arası diskler üzerindeki baskı önemli ölçüde yüksek olduğu için oturmak, yürümek veya uzanmakla karşılaştırıldığında sırt kaslarını çok daha fazla zorlar.

Aynı zamanda bacak kasları da kısalır ve bu da insanları giderek daha fazla eğilmeye meyilli hale getirir. Hal böyle olunca da sırttaki hasar daha da artar.

1438471.jpg

Sırt ağrısı, yanlış hareketler veya kötü duruşlar sonucu sırt kaslarının kontraktüründen kaynaklanan akut ağrıdır. Ağrı ayrıca üst sırt kaslarının kontraktüründen de kaynaklanabilir. Her iki durumda da sırtta çekilmez ağrılar meydana gelir.

İşte sırt ağrısını basit ve hepsinden önemlisi etkili bir şekilde önleyebileceğimiz 9 numara

OTURUŞU DÜZELTMEK

Sağlıklı bir pozisyonda oturarak sırt ağrısı önlenebilir ve bu da çalışma alanınızı düzenleyerek yapılabilir.

Örneğin; bilgisayar monitörü vücuttan en az bir kol uzağa yerleştirilmelidir. Bu, çalışma saatlerinde vücudun üst kısmında daha rahat ve dik bir duruş sağlar. Ancak bilgisayar çok yakınsa, boyun ve omuz bölgesinde hızla sertleşiriz.

oturus.png

Boyun ağrısını önlemek için, monitörün yüksekliğini, başınız hafifçe aşağı eğik olarak bilgisayar ekranına bakacak şekilde ayarlamalısınız.

Klavye ve fare de çok önemlidir: Düzgün oturmak için, fare ve klavyeyi çalışırken dirsekleriniz her zaman aynı yükseklikte olacak şekilde ayarlamak en iyisidir.

Dördüncü ipucu ise masa ve sandalyenin boyunuza göre ayarlanmasıdır. Böylece daha rahat oturursunuz ve kramp yaşama riskinizi azaltmış olursunuz.

1406904.jpg

Rahat bir oturma duruşu için en uygun koşulları oluşturduktan sonra, vücut hizasına odaklanabilirsiniz.

Doğru oturmak için beşinci ipucu, ayaklarınızı yaklaşık olarak birbirine paralel olarak yere sıkıca yerleştirmek ve ardından sırt kaslarını rahatlatmak için hafifçe eğimli oturmaktır. Zorlanırsanız, sandalyeye bir minder koyabilirsiniz.

1347102.jpg

Altıncı ipucu, diğer beş pozisyonu tüm gün boyunca sürdürmekten kaçınmaktır. Otururken bile vücudunuzu hareket ettirmeye çalışmalısınız. Örneğin zaman zaman ayaklarınızı yere vurabilir, kollarınızı yukarı veya sağa sola esneterek kalçalarınızı esnetebilirsiniz.

EN KRİTİK ÜÇ İPUCU

Ne yaparsanız yapın şu son üç ipucunu kendinize bir motto haline getirin:

Yedinci ipucu çok uzun süre oturmamaktır. Duruşumuz ne kadar ergonomik olursa olsun, uzun süreli oturmak uzun vadede her zaman belinizi incitir. Bu nedenle çalışmaya mola vermek önemlidir.

1446776.jpg

Her saat başı kalkmak, biraz yürümek ve belki biraz esneme egzersizleri yapmak çözüm olabilir.

Sekizinci ipucu; koşu, tempolu yürüyüş, yüzme veya yoga gibi işten molalarda dayanıklılık sporları yapmaktır; omuz, boyun ve sırt ağrılarını gidermek için ideal çözüm.

hpb-couple-jogging-data.jpg

Dokuzuncu ve son ipucu ise karın ve sırt kaslarını çalıştırmaktır: Bu kas grupları ne kadar güçlüyse, omurgayı o kadar çok destekleyebilir ve rahatlatabilir.1449882.jpg

İşte sırtımızı koruyabileceğimiz 9 numara. Bu basit ve etkili yollarla sırt ağrısı ve lumbosiyatik önlenir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN