Tabak tabak yiyen 1 gram kilo almıyor! Mutfağınızdan eksik etmeyin, hem lezzetli hem doyurucu

Tabak tabak yiyen 1 gram kilo almıyor! Mutfağınızdan eksik etmeyin, hem lezzetli hem doyurucu

Diyet yapmak isteyenlerin en zorlandığı konulardan biri yiyecek seçimi. Bu yiyecekler ise ne kadar yerseniz yiyin size kilo aldırmayacak! Tabak tabak yiyen 1 gram kilo almıyor. Hem lezzetli hem az kalorili… Peki kilo aldırmayacak bu yemekler hangileri? Hem bol bol yiyip hem kilo almayacağınız yiyecekler neler? İşte tabak tabak yeseniz de kilo almayacağınız o yiyecekler…

Kilo vermek için yapılması gereken iki önemli koşul vardır. Bunlardan biri sağlıklı ve düzenli beslenme ikincisi ise spor yapmaktır. Kilo verme aşamasında en zorlanılan nokta ise yemek seçimidir. Nelerin az kalorili nelerin çok kalorili olduğunu bilmek gerekiyor. Az kalorili besinleri tüketmek kilo vermeye çok yardımcı oluyor.

Bazı yiyecekler ise hem az kalorili olması ile hem de lezzetli olması ile tercih ediliyor. Peki hem lezzetli hem az kalorili bu yiyecekler hangileri? İşte kilo aldırmayan besinler…

SEBZELER

tabak.jpg

Brokoli, lahana, kabak, yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, roka), salatalık, havuç, marul düşük kalorilidir. Bu yüzden diyet yaparken bol bol tüketebilirsiniz.

MEYVELER

meyveler.jpg

Çilek, böğürtlen, karpuz, greyfurt, limon, elma, armut düşük kalorili meyvelerdir. Ama yine de içinde şeker olduğu için meyveleri tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz.

TAM TAHILLAR

tam-tahillilar.jpg

Esmer pirinç, bulgur, yulaf ezmesi, çavdar, kepekli ekmek uzun süre tokluk hissi sağlar. Bu yüzden diyet aşamasında tercih edilebilir.

YAĞSIZ PROTEİNLER

proteinler.jpg

Tavuk göğsü, hindi göğsü, balık, yumurta, az yağlı süt gibi yağsız ürünler hem fazla kilo almanızı engeller hem de vücudun ihtiyaç duyduğu proteini size sağlar.

BAKLAGİLLER

baklagsil.jpg

Mercimek, nohut, fasulye, bezelye gibi baklagiller tokluk hissi verir. İçeriğindeki lif ve protein ise sağlıklı vücutlar için olmazsa olmazdır.

YOĞURT

yogurt.jpg

Düşük yağlı veya yağsız yoğurt diyet yaparken kesinlikle tüketilmelidir. Hem kalsiyum ihtiyacını karşılamak için hem de kilo kontrolü için önemlidir.

DENİZ ÜRÜNLERİ

deniz-urunleri.jpg

Ton balığı, somon, sardalya gibi yağlı balıklar içeriğinde çokça omega-3 bulundurur. Bu da sağlığımız için gereklidir. Diyet yaparken balık tüketimi oldukça önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN