Tatlı krizine girenler hemen çikolataya sarılmasın! Bu besinler sağlıklı bir şekilde şeker ihtiyacınızı karşılıyor

Tatlı krizine girenler hemen çikolataya sarılmasın! Bu besinler sağlıklı bir şekilde şeker ihtiyacınızı karşılıyor

Şeker krizi tuttuğu zaman hemen bir çikolata yemek yapabileceğiniz en sağlıksız şeylerden biri. Bu gibi tatlı istekleri oluştuğu zaman ise ilk düşünülmesi gereken tatlı gıdalara alternatif olacak doğal ürünler. bu gıdayı bir kez tüketince bir daha çikolata yemeyeceksiniz. İşte, tatlı krizinde tüketilebilecek sağlıklı ve doğal besinler...

Beynimiz bizlere belirli durumlarda sinyaller gönderir. Tatlı krizleri de bu sinyallerin bir sonucu. Vücudumuzun şekere ihtiyaç duyduğu zamanlarda canımız tatlı bir şeyler çekmeye başlar. Böyle durumlarda ilk akla gelen çikolata ya da kek gibi tatlılar olurken, yapılması gereken ise bu tatlı isteğini daha sağlıklı meyveler ve besinler ile giderir. Tatlı krizleri tuttuğunda kilo almadan vücudunuza ihtiyaçlarını sunmak adına işte şekerli ve sağlıklı alternatifler:

Tarçın: Tarçın insülin seviyelerini dengelemeye yardımcı bir besindir. İnsülin seviyeniz düştüğünde vücudunuz şekerli bir şeyler istemeye başlar. Bu durumda yapabilecekleriniz arasında içeceğinize toz tarçın eklemek ya da çubuk tarçın ve 2 adet karanfili suda kaynatarak çay şeklinde tüketmektir. Kısa sürede kan şekeri seviyeleriniz normale dönecektir.

seker-ihtiyacini-karsilayan-dogal-besinler-5.jpg

Fındık ve fıstık ezmesi: Fındık ve fıstık ezmeleri oldukça tatlı besinlerdir. Ancak bu ezmeleri doğal olarak hazırlanmış az şekerli olanlardan tercih etmek gerekiyor. Az yağlı ve az şekerli fındık- fıstık ezmeleri ile hem keyifli bir öğün geçirebilir hem de şeker isteğini bastırabilirsiniz.

seker-ihtiyacini-karsilayan-dogal-besinler-4.jpg

Hurma: Şeker dengeleyici yapısı ile hurma şeker isteği geldiğinde tüketilebilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük şeker miktarını yalnızca 5-6 hurma tüketerek karşılamanız mümkündür.

seker-ihtiyacini-karsilayan-dogal-besinler-3.jpg

Bal kabağı: Hem tatlı hem de yüksek lif oranı olan bal kabağı, düzenli olarak tüketildiği takdirde vücudun günlük şeker ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Bal kabağının yüksek lif değeri vücutta daha uzun sürede sindirilmesini sağlar ve bu da uzun süre yeniden şeker ihtiyacı duymanın önüne geçer.

seker-ihtiyacini-karsilayan-dogal-besinler-2.jpg

Yeşil elma: Yeşil elma hem diğer elmalara göre daha sağlıklı yapıdadır hem de daha çok şeker barındırır. İçerdiği doğal şeker asitleri sayesinde yeşil elma 1 adet tüketildiği zaman vücudun günlük şeker ihtiyacını karşılayacaktır. Aynı zamanda yeşil elma kolajen üretimini destekleyerek cildin genç kalmasına da yardımcı olur.

seker-ihtiyacini-karsilayan-dogal-besinler-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN