Tavuk böyle görünüyorsa sakın ağzınıza sürmeyin! Taze tavuğu anlamanın püf noktası ortaya çıktı! O detaya bakmanız yetiyormuş...

Tavuk böyle görünüyorsa sakın ağzınıza sürmeyin! Taze tavuğu anlamanın püf noktası ortaya çıktı! O detaya bakmanız yetiyormuş...

Kırmıza ete oranla daha fazla tüketilen beyaz et, hem bütçe dostu hem de olukça lezzetli. Fakat tavuk uygun koşullarda saklanmazsa çabuk bozulan gıdaların başında geliyor. Peki bozulmuş tavuğu nasıl anlayabiliriz? İşte bozuk tavuğu anlamanın tüyosu...

Tavuk eti birçok kişinin severek tükettiği gıdaların başında gelir. Haşlama, fırın ve kızartma olmak üzere birçok şekilde tüketilebilen tavuk, uygun şekilde saklanmazsa kolaylıkla bozulur. Bozulan bu tavuğu tüketmek ise sağlık açısından oldukça zararlıdır. Ölümcül sonuçlar doğurabilen bozuk tavuğu peki nasıl ayırt edebiliriz?

hgss.jpg

Taze tavuğu anlamanın bazı yolları bulunuyor. Bunların başında ise son kullanma tarihi, rengi ve kokusuna dikkat etmek geliyor.

fuad.jpg

Taze tavuk, pembe ve beyaz renkte olur. Eğer, tavuğun derisi sarıya benzer ya da gri renge dönmüşse tüketmemek gerekir. Tavuktan ekşimsi ve ağır bir koku yayılıyorsa bu ürünün taze olmadığının gösterir. Bozulmaya başlayan tavuk, etrafa ağır ve ekşimsi bir koku yayar.

fgs.jpg

TAVUK ETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Tavuk eti, kalsiyum, D vitamini, B12 vitamini, protein ve omega yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. İleri yaşlarda oluşan kas kaybını, kemik erimesi ve eklem iltihabı gibi rahatsızlıkların oluşumunu önler. Tavuk etinin içerdiği zengin A vitamini gözlerinizi korur. B12 vitamini ise dokularınızı hızla iyileştirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN