Ülkemizde yetişiyor ama kıymetini Çinliler biliyor! Şifa deposu meyve: Potasyum magnezyum ne ararsan var

Ülkemizde yetişiyor ama kıymetini Çinliler biliyor! Şifa deposu meyve: Potasyum magnezyum ne ararsan var

Çiğde ya da innabi şeklinde anılan ve çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen hünnap meyvesi, insan sağlığına doğanın sunduğu bir ilaç olarak hizmet ediyor. Bu meyve, kilo verme sürecinde yoğun bir şekilde başvurulan bir alternatif olup, bağırsak problemlerinden kanser hücrelerine kadar çok çeşitli sağlık sorunlarına çözüm sunmaktadır. Ana yurdu Çin olan ancak uzun zamandır ABD'de yetişen hünnap meyvesi, 3 bin yıldan uzun süreli bir geçmişe dayanan geleneksel tıpta kullanılmıştır.

Hünnap, düşük kalori içeriği nedeniyle kilo vermek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir meyvedir. Besleyici değeri yüksek olan bu meyve, anti-kanser özelliğiyle öne çıkar. Hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi, antioksidanlar ve C vitamini bakımından zenginliği ile bilinir. Ek olarak, bağırsak sorunlarına karşı faydalıdır ve kabızlığı giderir.

Kaliforniya merkezli sağlık bilgi sağlayıcısı Healthline, hünnapın kalp ve damar sağlığına da katkı sağladığını belirtmiştir. Hünnap meyvesi, içerdiği yüksek oranda magnezyum sayesinde kas ve kemik ağrılarını hafifletir. Potasyum bakımından zengin olan bu ürün, yapılan araştırmaların sonuçlarına göre doğal bir antidepresan olarak işlev görür

2-009.jpg

YAŞLANMAYI ORTADAN KALDIRIYOR

Hünnap, ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişir ve Çin ve ABD'de sıklıkla tüketilir. Çok uzun bir tarihe sahip olmasına karşın hünnapın değeri son yıllarda keşfedilmiştir. Zengin içeriği sayesinde doğal bir sakinleştirici işlevi gören hünnap, sakinleştirici bir etkiye sahiptir.

Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Güneş yanıkları ve cilt kızarıklıklarını iyileştirir. Soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Kanı temizler. Toksik maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Thomsen Ferreira, hünnap meyvesinin kolesterol ve kan yağlarının eritilmesine de yardımcı olduğunu belirtmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN