Uzman isim uyardı: Fazla su içmek öldürür!

Uzman isim uyardı: Fazla su içmek öldürür!

Prof. Dr. Sedat Üstündağ, su tüketiminin önemine dikkat çekerek, fazla su tüketimi durumunda sodyum oranının düşmesine bağlı su zehirlenmelerinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Vatandaşları bu konuda uyararak, su tüketimini dengeli ve ölçülü bir şekilde yapmaları gerektiğini vurguladı.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Üstündağ, su tüketiminin önemine dikkat çekerek, fazla su tüketimi durumunda sodyum oranının düşmesine bağlı su zehirlenmelerinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Prof. Dr. Üstündağ, suyun az tüketilmesinde olduğu gibi fazla tüketiminde de sağlık problemleriyle karşılaşılabileceğini vurguladı.

SU DENGESİNİN SAĞLANMASI GEREK

Yaşamın konforlu ve sağlıklı sürdürülebilmesinin her konuda denge sağlanmasına bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Üstündağ, suyun az tüketilmesi veya fazla tüketilmesinin zararlı olabileceğini ifade etti. Vücutta su dengesinin bozulmasıyla su zehirlenmesi gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirtti.

10.jpg
Prof. Dr. Sedat Üstündağ

SU KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Prof. Dr. Üstündağ, sağlıklı erkeklerin günde 2,5 litre, kadınların ise 1,5 ile 1,75 litre su içmesi gerektiğini söyledi. Su tüketiminin kişiden kişiye değişebileceğini ve mevsim, ısı-nem oranı, tuzlu-şekerli gıda tüketimi, böbrek fonksiyonu gibi faktörlerin su ihtiyacını etkilediğini ifade etti.

Ayrıca, Prof. Dr. Üstündağ, sıvı alımının yalnızca su içerek değil, besinlerden de sağlandığını belirtti. Muz, portakal, karpuz gibi meyvelerin yüksek su içeriğine dikkat çekti. Hamilelerin ise ek olarak 600-700 ml daha fazla su tüketmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

11-001.jpg

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Su tüketiminin sağlık açısından önemli olduğunu ancak dengeli bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Üstündağ, vatandaşlara sıvı alımı ve su tüketimi konusunda bilinçli olmaları gerektiğini hatırlattı. Aşırı su tüketiminin su zehirlenmesine yol açabileceğini ve bu durumun hayati tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Üstündağ, sağlıklı bir yaşam için su tüketiminin yanı sıra dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve uyku gibi faktörlerin de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN