Uzmanından domuz gribi uyarısı: Yarı yıl tatili öne çekilmeli

Uzmanından domuz gribi uyarısı: Yarı yıl tatili öne çekilmeli

Gribal döngünün ardında okula giden çocukların virüsü devamlı olarak birbirine bulaştırması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit “Ataklar böyle devam ederse yarıyıl tatilinin iki hafta erkene alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu yıl yaşanan ve geçmek bilmeyen gribal döngünün ardında okula giden çocukların gribal enfeksiyonları devamlı olarak birbirlerine bulaştırmasının yattığını söyleyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, “Bazı hocalarımızın açıklaması oldu ‘maske ile vücut direncimiz düştü’ diye. Bu maskenin yanlış bir tercih olduğu anlamına kesinlikle gelmemelidir. Pandemi döneminde bulaşıcılığın büyük bir miktarda ortadan kaldırılması için mutlaka maske takılması gerekiyordu. Bugün de maske takılmasının önerilmesi doğru bir karardır” dedi.

Şenyiğit, “Son yıllarda gribal enfeksiyonları fazla görmüyorduk. Sebebi ise maske taktığımızdan dolayıydı. Ama bugün için birçok virüs ile maske takmadığımız için temas içerisindeyiz” diye konuştu.

Öte yandan, grip ve Kovid enfeksiyonları için yapılan bazı testlerde domuz gribi vakalarına da rastlanıldığını belirten Şenyiğit, domuz gribi enfeksiyonunun eskisi gibi öldürücü olmadığını ifade etti.

Şenyiğit, grip vakalarının aynı seyirde devam etmesi sonucunda sömestr tatilinin öne çekilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak, “Ataklar böyle devam ederse yarıyıl (sömestr) tatilinin erkene alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çocuklar virüsü istemeyerek kendi arkadaşından alıp evine götürüyor. Dolayısıyla bu döneme mahsus sömestr tatillerinin 1-2 hafta kadar erkene alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu uygulamanın çok büyük faydası olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN