Uzmanlar uyarıyor! Bu 5 basit öneri kanseri önlüyor! Öğrenenler hayat alışkanlıklarını değiştiriyor...

Uzmanlar uyarıyor! Bu 5 basit öneri kanseri önlüyor! Öğrenenler hayat alışkanlıklarını değiştiriyor...

Bir an için gerçekçi olalım: Kanserin oluşmasının tek bir nedeni olmadığı gibi tek bir tedavisi de yoktur. Fakat son zamanlarda, kanser riskinin azalmasıyla bağlantılı beslenme ve yaşam tarzı seçimlerine ışık tutan birçok hayat kurtarıcı araştırma ve bilimsel veri görüyoruz. Bu bilgiyi pratiğe dökmenin zamanı gelmedi mi?

Belirli ürünlerin, içeceklerin ve katkı maddelerinin tüketimini azaltmanın yanı sıra rutinlerinizi ve alışkanlıklarınızı yeniden düşünmek, çoğu kanser türüne yakalanma şansınızı azaltabilir. Sağlığınız için en iyi kararları vermeye hazırsanız ve kanser riskini azaltmanın en iyi 15 doğal yolunu öğrenmek istiyorsanız haberimizi okumaya devam edin!

1. PROBİYOTİK GIDALARA AĞIRLIK VERİN

Probiyotik gıdaları (lahana turşusu, kefir, boza, şalgam gibi fermente edilmiş ürünler) tüketmek, bağırsak sağlığınızı desteklemenin yanı sıra bağışıklık sisteminizin performansını artırmaya yardımcı olur. Probiyotik açısından zengin diyet, bağırsak sağlığı yararlarının yanı sıra kolorektal kanser geliştirme riskini azaltır ve mesane kanserinin tekrarlama şansını azaltır.

1808-eaux-detox-image3-1100x700.jpg

2. ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİN İÇECEKLERİ TERCİH EDİN

Antioksidan açısından zengin içecekler, kanseri önleme şansınızı artırır ve lezzetlidir. Birincisi, yeşil çay antioksidanlar açısından olağanüstü derecede zengindir ve meme kanseri riskini azalttığı kanıtlanmıştır. Antioksidanları korumak ve sağlık yararlarını en üst düzeye çıkarmak için çay yapraklarını soğuk suda demleyin! Bir başka güçlü antioksidan kaynağı olan nar suyu, özellikle prostat dostu ürünlerden biri olarak bilinir ve prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

3. STRESİ UZAK TUTUN

Kronik stres, yaşamın bir noktasında kanser geliştirme olasılığına katkıda bulunan önemli bir faktördür. Artan kalp hastalığı riski ile birleştiğinde, stresin sizi kelimenin tam anlamıyla öldürebileceğini söylemek güvenlidir. Zihninize ve bedeninize zarar vermesini önlemek için meditasyon, fiziksel aktivite, daha sağlıklı beslenme, yeterli uyku, terapi ve daha aşırı durumlarda ilaç tedavisi gibi stres yönetimi uygulamalarına bakın.

recetesiz-antibiyotik-sarimsagi-tuketirken-dikkat.jpg

4. YEMEK PİŞİRİRKEN DAHA FAZLA SARIMSAK KULLANIN

Kanseri önlemeye yardımcı olabilecek ucuz, yaygın olarak bulunabilen, bulması kolay ve lezzetli bir ürün arıyorsanız, sarımsaktan başkasına bakmayın. Helicobacter pylori'ye neden olan mide kanseri de dahil olmak üzere sindirim sisteminde gelişen zararlı bakterilerle savaştığı bilinmektedir. Bazı uzmanlar, diyetinize bol miktarda sarımsak dahil etmenin kolorektal kanseri önleme olasılığınızı da artırabileceğini öne sürüyor.

5. ÖĞÜNLERİNİZE KETEN TOHUMU EKLEYİN

Listedeki ucuz ve dünya çapında mevcut olan başka bir ürün keten tohumu. Sağlığa faydasını görmek için günde sadece bir çay kaşığına ihtiyacınız var. Salatanıza serpin, smoothie ile karıştırın, hatta günlük omega-3 yağları ve lif desteğinizi almak için kurabiye hamuruna bir kaşık karıştırın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN