Birazcık Aklınız Varsa Bu Bitkileri Asla Eve Sokmazsınız! İşte Evinizde Varsa Da Derhal Kurtulmanız Gereken Bitkiler

Birazcık Aklınız Varsa Bu Bitkileri Asla Eve Sokmazsınız! İşte Evinizde Varsa Da Derhal Kurtulmanız Gereken Bitkiler

Evinizde süs bitkileri yetiştirmeyi seviyor olabilirsiniz ama bazı bitkilerin evinizi süslerken size, çocuklarınıza ve ya evde bulunan evcil hayvanlara zarar verebileceğini unutmayın. Bazı bitkiler alerjiler için kötü, evcil hayvanlarınız veya çocuklarınız için zararlı ya da hayatta kalmalarını bile etkiler. İşte almadan önce iki kere düşünmeniz gereken bitkiler...

BONSAİ: ALERJİSİ OLANLAR İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Bir bonsai almak, temel olarak evinizin içinde bir ağaç bulundurmanın kolay bir yoludur - sadece mini formda.

bonsai.jpg

Sorun, bitkinin ağaç alerjisi olanlar için aşırı tahriş edici olabilmesidir. Alerjiler sorun olmasa bile, sularken veya budarken dikkatli olun.

İNGİLİZ SARMAŞIĞI: SİZİ KIZARTIRKEN EVCİL HAYVANLARINIZI KOMAYA SOKAR

İngiliz sarmaşığı çoğu zaman zahmetsizce binalara tırmanan bitki aynı zamanda evinizi aydınlatmak için de iyidir. Yoksa iyi değil mi?

ingiliz-sarmasigi.jpg

Uzmanlar bazı insanlar için bitkinin alerjik cilt reaksiyonuna da neden olabileceğini ve bunun da kaşıntı, kızarıklık veya kabarcıklara neden olabileceğini söylüyor . Veterinerlere göre ise evcil hayvanınız onu yutarsa, solunum problemlerine, felce ve hatta komaya neden olabilir.

FICUS AĞAÇI:: DELİ GİBİ TOZ TUTAR

Ficus ağaçları yaygın bir iç mekan bitkisidir, ancak pek fazla konuşulmayan bir yanı davar. Onları ne sıklıkla temizlemeniz gerekiyor.

ficus-bitkisi.jpg

Mumsu yaprakları deli gibi toz toplar ve toz alerjisi olanları adeta boğar. Düzenli olarak silinmesi gerekir, bu nedenle iş listenize başka bir şey eklemek istemiyorsanız, bunun yerine başka seçenekleri değerlendirin.

ZAKKUM: PEK ÇOK İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTUR

Güzel pembe çiçekleri ile zakkum kesinlikle göz alıcı bir bitkidir. Yine de, ona çok yaklaşırsanız size veya evcil hayvanlarınıza ne olabilir bunu biliyor musunuz?

zakkum.jpg

Kanada Biyoçeşitlilik Bilgi Tesisine göre , çalı inanılmaz derecede zehirlidir ve tek bir yaprak bile sizin veya evcil hayvanlarınız için ölümcül olabilir. Aslında, geçmişte, insanlar çalıların dallarını şiş olarak kullanmaktan bile öldüler.

SIKLAMEN: BİTLER TARAFINDAN İSTİLA EDİLİYOR

Siklamen, ne yazık ki pek de hoş olmayan bir dezavantaja sahiptir. Asma bitleri tarafından istila edildiği bilinmektedir.

siklemen.jpg

Zararlılar ortaya çıktıktan sonra kontrol etmek zordur çünkü birkaç farklı şekilde hasara yol açarlar: Yetişkinler yaprakları yerken, larvalar yeraltındaki kök sistemine saldırır . Bu felaket için bir reçete.

FİL KULAĞI: AMAN DİKKATLİ OLUN

Fil Kulağı güzeldir, ancak aynı zamanda kediler ve köpekler için en zehirli bitkilerden biridir, şişmeye, ağız ve dilde yanmaya ve yutulduğunda kusmaya neden olur.

fil-kulagi-zehir.jpg

ATATÜRK ÇİÇEĞİ: CİLT TAHRİŞLERİNE NEDEN OLUR

Her tatil mevsiminde, Atatürk çiçeği her bakkalda ortaya çıkar ve aileler bayram dekorasyonu için yanlarında bir çift eve götürür.

ataturk-cicegi-zehir.jpg

Ne yazık ki, güzel olmasına rağmen bazı sağlık sorunlarına da neden olabilir: Cildinize beyaz sütlü özsu bulaşırsa kızarıklık yapabilir ve kediniz ve köpeğiniz onu yerse kusma, ishal ve cilt tahrişi yaşayabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN