Vücudu yeniden doğmuş gibi yapıyor! Bu 8 besini her gün mutlaka tüketin: Vücudu arındırıp resetliyor

Vücudu yeniden doğmuş gibi yapıyor! Bu 8 besini her gün mutlaka tüketin: Vücudu arındırıp resetliyor

Uzmanlar tükettiğimiz bazı besinlerin vücudun işleyişinin bozulmasına neden olduğunu söylüyor. Bazı besinlerin ise vücudu bütün toksinlerden arındırıyor. İşte sizi yeniden doğmuş gibi yapacak, tüketmeniz gereken o besinler...

Araştırmalara gösteriyor ki vücudu doğanın verdiği besinlerle arındırmak çok kolay. Listede sarımsak, soğan, beyaz lahana, başta olmak üzere pancar, elma, avokado, kızılcık ve kereviz tüketirseniz vücudunuzu adeta yeniden yaratacaksınız. Gelin bu besinlerin faydalarına bakalım.

sebzee.jpg

SARIMSAK

Sarımsak tam bir antioksidan deposu. Yemeklerde bolca kullanabileceğiniz sarımsak, kolesterolü düşürür, kan damarlarını temizler ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Yiyeceklerin sindirilmesini kolaylaştırırken metabolizmamızı hızlandırır. Şişkinlik, kolit ve enterokolit, kabızlık ve apendiks iltihabı için de ilaç olarak kullanılır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, üst solunum yollarının grip dahil bulaşıcı hastalıkları için sarımsak, hastalıkla mücadelede güvenilir yardımcınız olacaktır. Ayrıca sarımsağın aktif maddeleri mukusu sulandırır ve vücuttan hızla atılmasını sağlar. Bu sebze kardiyovasküler sistemi iyileştirir.

yuurtdf.jpg

BEYAZ LAHANA VE PANCAR

Beyaz lahanayı haftada birkaç kez tüketirseniz ağır metalleri vücuttan uzaklaştırmış olursunuz. Pancar ise bağırsaklardaki çürütücü bakterileri yok eder ve peristaltizmi iyileştirir.

ELMA

Düzenli elma tüketerek vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Elmanın içerdiği çözünebilir lif ve antioksidanlar sayesinde kandaki kolesterol seviyesini düşürmek mümkündür. Bu meyvenin günlük tüketimi, kalp ve kan damarlarının güçlendirilmesine yardımcı olur, ayrıca kan basıncını ve kalp-damar hastalığı riskini azaltmaya da yardımcı olur.

yulafff.jpg

AVOKADO

Avakado kanserojenleri bloke eder ve kandaki kolesterol seviyelerini normalleştirir.

KIZILCIK VE KEREVİZ

Kızılcık güçlü bir antibiyotik ve iyi bir antiviral ajandır. Kereviz ise kanı temizler ve iyi bir idrar söktürücüdür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN