Yeni doğan bebeklerde hıçkırık nasıl geçer?

Yeni doğan bebeklerde hıçkırık nasıl geçer?

Yeni doğan bebeklerde hıçkırık sıklıkla görülen bir durumdur ve hıçkırık bebeklerin uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir. Peki yeni doğan bebeklerde hıçkırık nasıl geçer? işte bu sorunun yanıtı.

Yeni doğan bebeklerde hıçkırık nasıl geçer? Yeni doğan bebeklerde hıçkırık sıkça görülebilen bir durumdur Hıçkırık bebekleri rahatsız edebilir ve uyku düzenini bozabilir. Aşağıdaki yöntemler, bebeklerde hıçkırık geçirmeye yardımcı olabilir:

Bebeği emzirin veya mama verin

Hıçkırığın nedeni olarak bebeğin açlığı veya susuzluğu olabilir. Bu nedenle, bebeğinizi emzirmek veya mama vermek, hıçkırığın geçmesine yardımcı olabilir.

Bebeği dik pozisyonda tutun

Bebeği dik pozisyonda tutmak, hıçkırığın daha hızlı geçmesine yardımcı olabilir.

Bebeği sakinleştirin

Bebeğinizi sakinleştirmek ve rahatlatmak, hıçkırığın geçmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, bebeğinizi sakinleştirmek için ninni söyleyebilir veya hafifçe sallayabilirsiniz.

Bebeğin sırtını ovun

Bebeğinizi yatırın ve hafifçe sırtını ovun. Bu, hıçkırığın geçmesine yardımcı olabilir.

Bebeği yatırın

Hıçkırık genellikle sırtüstü yatarken daha sık görülür. Bebeği yüzüstü veya yan pozisyonda yatırmak, hıçkırığın geçmesine yardımcı olabilir.

Not: Eğer bebeğinizin hıçkırığı devamlı ve uzun süreli bir hıçkırıksa, mutlaka doktorunuza danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN