Yeni doğan bebekte sarılık nasıl geçer?

Yeni doğan bebekte sarılık nasıl geçer?

Yeni doğan bebeklerde sarılık oldukça yaygın bir durumdur. Sarılık, bebeğin cildinde ve gözlerinde sarı renklenme ile kendini gösteren bir durumdur. Yeni doğan bebeklerde sarılık genellikle geçicidir ve genellikle tedavi edilmesi gerekmez. Ancak, bazı durumlarda sarılık daha ciddi olabilir ve tedavi gerektirebilir.

Yeni doğan bebeklerde sarılık sıkça görülen bir durumdur ve genellikle bebeklerin vücudundaki bilirubin seviyelerinin yüksek olmasından kaynaklanır. Bilirubin, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasıyla oluşan bir madde olduğundan, bebeklerin karaciğeri henüz yeterince gelişmediği için vücuttan atılması zaman alabilir. Bebeğinizde sarılık varsa, aşağıdaki yöntemleri kullanarak bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Yeni Doğan Bebekte Sarılık Nasıl Geçer?

Güneş ışığına maruz bırakın

Güneş ışığı, bebeğin vücudundaki bilirubin seviyelerinin düşmesine yardımcı olabilir. Bebeğinizi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan önce doktorunuza danışın ve güneş ışığına maruz kalmayı sınırlı tutun.

Sık sık emzirin

Bebeğin sık sık emzirilmesi, vücudundaki sıvı seviyesini artırarak sarılığın azalmasına yardımcı olabilir.

Işık terapisi

Işık terapisi, bebeğin vücudundaki bilirubin seviyelerini düşürmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Işık terapisi, bebeklerin cildine özel bir ışık kaynağı ile uygulanır ve genellikle bebeğin hastanede olması gereklidir.

Masaj yapın

Bebeğinize hafif bir masaj yaparak, vücudundaki kan akışını artırabilirsiniz. Bu sayede, bebeğinizin vücudundaki bilirubin seviyelerinin düşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Doktorunuza danışın

Eğer bebeğinizin sarılığı çok fazla ise veya diğer semptomlar da varsa, doktorunuza danışarak profesyonel yardım alabilirsiniz. Doktorunuz, bebeğiniz için uygun tedavi yöntemlerini önererek bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.

Yeni doğan bebekte sarılık nasıl geçer? Yeni doğan bebeklerde sarılık genellikle hafif bir durumdur ve kendiliğinden geçer. Ancak, sarılık şiddetliyse veya diğer semptomlar varsa, bir doktora danışarak profesyonel yardım almanız önerilir. Yukarıdaki yöntemleri kullanarak bebeğinizin sarılığından kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN