Yıllarca fazla su tüketin dediler! Meğer yavaş yavaş zehirliyormuş… Uzman doktor tek tek açıkladı! Beyin fonksiyonlarına kadar..

Yıllarca fazla su tüketin dediler! Meğer yavaş yavaş zehirliyormuş… Uzman doktor tek tek açıkladı! Beyin fonksiyonlarına kadar..

Doktorlar yıllarca su tüketiminin çok önemli olduğunu söyledi. Uzman doktor ise fazla su tüketiminin yavaş yavaş zehirlediğini açıkladı! Aşırı miktarda su tüketiminin beyin fonksiyonlarına kadar zarar verdiğini ve vücutta önemli sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen uzman, kaç litre tüketilmesi gerektiğini anlattı. İşte su tüketimine ilişkin önemli açıklamalar…

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Demir, fazla su tüketiminin insan sağlığına olumsuz etkilerinin olabileceğini söyledi. Fazla su tüketme sonucunda vücutta zehirlenmenin meydana gelebileceğinin hatta beyin fonksiyonlarının bile zarar görebileceğinin altını çizdi.

su3.jpg

MEĞER YILLARCA YANLIŞ YAPMIŞIZ

Su tüketimi çoğu insan tarafından önemseniyor. Doktorlar da su tüketimine ilişkin sık sık açıklamalarda bulunuyor. Oysa doğru bilinen fazla su tüketimi aksine insan vücuduna zarar veriyormuş. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seçil Demir, aşırı su tüketiminin vücutta sodyum seviyesini düşüreceğini ve bununda zehirlenmeye yol açabileceğini söyledi. Ayrıca böbrek sorunu yaşayan kişilerin ve idrar söktürücü kullananların fazla miktarda su tüketmemesi gerektiğini açıkladı.

su2.jpg

GÜN İÇİNDE NE KADAR SU TÜKETMELİYİZ?

Demir, yaptığı açıklamalarda günde 2 ila 3 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ama risk altındaki bireylerin 2 litreyi geçmemesinin de altınız çizdi. Bir kişinin 6 litreden fazla su içmesinin ise bulantı, kusma, yoğun baş ağrısı ve görme bozuklukları gibi semptomlarla karşılaşma ihtimalinin olduğunu belirtti. Öte yandan fazla su içmenin beyin fonksiyonlarına da zarar vereceğini söyledi.

su.jpg

Ayrıca aşırı su içme isteğinin de bir hastalık olabileceğini söyleyen Demir, hormonal bozuklukların su içme isteğini arttırdığını dile getirdi. Bu yüzden bir uzmana başvurulmasını önerdi. Ayrıca kronik hastalıklara sahip bireyler, örneğin hipertansiyon veya diyabet hastaların günde maksimum 2 litre su içmeleri gerektiğini açıkladı. Öte yandan bu kişilerin 1 litreden az su içmemeleri gerektiğini de söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN