''100 Yıl önce olduğu gibi yeniden Efelendik!''

''100 Yıl önce olduğu gibi yeniden Efelendik!''

Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikle Cumhuriyet’in 100. yılı için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de severek oynadığı Türk kültürünü yansıtan zeybek oyununu 100 vatandaş birlikte Misak-ı Milli Demokrasi meydanında sergileyerek Cumhuriyet’in 100. yılına armağan etti.

Safranbolu Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yılına özel etkinliklerle hazırlandı. Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anmak için Türk kültürünü yansıtan zeybek oyunu 100 vatandaşla Safranbolu Belediyesi halk oyunları eğitmeni Utku Yılmaz öncülüğünde yaklaşık 1.5 ay süren hazırlığın ardından Misak-ı Milli Demokrasi meydanında Safranbolu halkına sergilendi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de 100 vatandaşla birlikte zeybek oyununu oynadı. Yaklaşık 90 kadın ve 10 erkekten oluşan ekibin gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı. 100 kişiden oluşan ekip gösterinin sonunda Cumhuriyet'in 100. yılını temsil eden 100 rakamını oluşturdu.

Gösteri sonunda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: ‘’Biz Safranbolu Belediyesi olarak en başından beri not ve iz bırakacak ne yapabiliriz diye düşündük, programlar hazırladık. Zeybek gösterisi de onlardan bir tanesi. 100. Yılımızda 100 kadınla bu zeybeği oynayalım dedik ama erkek arkadaşlarımız da vardı. Çok da güzel oldu. Bence gelecek nesillere bıraktığımız hoş bir hatıra olarak kalacak diye düşünüyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1.5 aydır çalışıyor arkadaşlarımız. Haftada birkaç gün birkaç saat vakit ayırarak bu etkinliği oluşturdular herkes de çok beğendi, takdir etti. Keyifli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum, iyi ki yapmışız biz bu etkinliği. 100 yıl önce olduğu gibi yeniden efelendik.’’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN