70 yaşındaki dede caminin kubbesine tırmandı! Cesareti yürek hoplattı: Tek amacı leyleklere yuva yapmak

Tokat'ta 70 yaşındaki Yücel dede, caminin kubbesine tırmandı! Cesareti ise yürekleri ağza getirdi! Onun ise tek amacı leyleklere yuva yapmaktı! O anlar böyle kaydedildi...

Tokat'ın Endiz köyünde yaşayan Yücel Kale, caminin kubbesine tırmanarak leyleklere yuva yapmaları için cesur bir adım attı, köy sakinleri ise bu olağanüstü girişime hayretler içinde tanıklık etti.

LEYLEKLERE YUVA YAPMAK İÇİN GÖSTERDİĞİ CESARET TAKDİR TOPLADI

Yıllardır köylerinde saygı gören bir kişi olan Yücel Kale'nin, caminin kubbesine tırmanarak leyleklere yuva yapmak için gösterdiği cesaret, köy halkını şaşırttı. Köy sakinleri, bu olağanüstü girişime büyük bir saygıyla karşılık verirken, gençler de bu anları cep telefonlarıyla kaydederek olaya tanıklık etti. Yücel Kale'nin cesur eylemi, sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve izlenme rekorları kırdı.

Kale, leylek yuvasının cami minaresinde yapılan tadilat sonrası bozulduğunu belirterek, leyleklere hazır bir yuva sunmak amacıyla böylesine cesur bir adım attığını ifade etti. "Kahvedekiler düşeceğim diye korktular" diyen Kale, kendine güvendiğini ve bu eylemi gerçekleştirmek için kararlı olduğunu söyledi.

Yücel Kale'nin tırmanmasına yardımcı olan Mehmet Sarımsak ise Kale'nin gösterdiği cesareti övdü. "Buraya çıkmak cesaret ister" diyen Sarımsak, Yücel Kale'nin büyük bir cesaret örneği sergileyerek leyleklere yuva yapma isteğini gerçekleştirdiğini belirtti.