Ankara Cebeci'de öğrenciler bıçaklanan sıra arkadaşları için ayakta: 'Bir kadının daha kirpiğini yere düşürtmeyeceğiz'

Ankara Cebeci'de öğrenciler bıçaklanan sıra arkadaşları için ayakta: 'Bir kadının daha kirpiğini yere düşürtmeyeceğiz'

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde kadın öğrenciler, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi bir kadının aynı fakültenin öğrencisi olan Necip Mert Yalçın tarafından bıçaklanmasını ve üniversite yönetiminin konu ile ilgili açıklama yapmamasını fakülte önünde protesto etti. Kadınlar, “Şu ana kadar sessizliğini koruyan rektörlüğün de bizlerle görüşmeyi reddeden dekanlığın da tarafı bellidir. Sussalar da kaçsalar da biz haykırıyoruz, sorumlusunuz” açıklamasını yaptı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Necip Mert Yalçın, dün gece kütüphaneden çıkıp evine giden eski sevgilisi E.M.’nin önünü arabayla kesti ve bıçakla saldırdı. Hastaneye kaldırılan E.M'nin yoğun bakımdaki tedavisi sürerken doktorlar, hayati tehlikesini atlattığını açıkladı.

Kadın öğrenciler, Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde bıçaklı saldırıyı ve üniversite yönetiminin konu ile ilgili açıklama yapmamasını protesto etti.

'NE YALNIZIZ NE DE ÇARESİZ'

Protestoya kampüste okuyan öğrencilerin yanında akademisyenler de katıldı. Yaşananları protesto eden kadın öğrencilerin yaptığı açıklama şöyle:

“11 Ocak gecesi kütüphaneden çıkan kadın sıra arkadaşımız, kendisini sistematik olarak taciz eden SBF İşletme 4’üncü sınıf öğrencisi Necip Mert Yalçın isimli erkek tarafından önü kesilerek kesici aletle saldırıya uğradı. Şu an yoğun bakımda olan arkadaşımızın durumu neyse ki iyiye gidiyor ancak biz artık kadın arkadaşlarımızın erkeklerin saldırılarından hayatta kalmasına sevinmek zorunda olmak istemiyoruz. Artık yeter! Kampüste, evde, işyerinde, sokakta ya da her neredeysek tehdit-taciz altında, korkuyla yaşamak istemiyoruz. Yaşamayacağız da çünkü biliyoruz; şiddetin karşısında dayanışmamız var. Ne yalnızız ne de çaresiz."

Saldırı sonrası rektörlüğün şu ana kadar sessizliğini koruduğunu ve dekanlığın da kendileriyle görüşmeyi reddettiğini belirten kadın öğrenciler, "Sussalar da kaçsalar da biz haykırıyoruz, sorumlusunuz. Bugüne kadar kampüste erkek şiddetiyle mücadele etmeyen, gerici-faşist çetelere göz yuman yönetime karşı da mücadeleyi büyütüyoruz" dedi.

'FAİL NECİP MERT YALÇIN’IN OKULLA İLİŞİĞİ KESİLSİN'

Açıklamanın devamı şöyle:

"İçiniz ürpersin, iki elimiz yakanızda. Failin cezalandırılmasından, kampüslerin güveni hale getirilmesine tüm sürecin takipçisi ve bizzat uygulayıcısıyız. Kadınlar olarak, her kadının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Yönetim bizimle görüşmeyi reddetmişti ama buradan duyuralım, kadınların şartları var. Fail Necip Mert Yalçın’ın okulla ilişiği kesilsin. Olay bütün yönleriyle etkin soruşturulsun ve sorumlular cezalandırılsın. Bir kadının daha kirpiğini yere düşürtmeyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN