Antalya’da teleferik faciası: 1 ölü, 7 yaralı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik'te dün bir kabinin tabanı metrelerce yüksekten düştü. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. 23 saat süren operasyonlarda teleferikte mahsur kalan 174 kişi kurtarıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halindeki teleferik hattını taşıyan direklerden birinin kopması sonucu bir kabinin tabanı düştü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi yönlendirilirken kazada, 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

9048472.jpg

Kazada hayatını kaybeden Mehmet Enes Gümüş'ün (54) tatil için Antalya'daki akrabalarını ziyarete gittiği öğrenildi. Kazada Gümüş'ün eşi ve çocukları da yaralandı.

9050075-001.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterle yaralılar olay yerinden alınarak, hastanelere götürüldü.

Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu söyledi.

9048382.jpg

KAZAYLA İLGİLİ MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Antalya Konyaaltı'ndaki teleferik kazasıyla ilgili Mülkiye müfettişleri görevlendirildiğini söyledi.

9049430.jpg

İçişleri Bakanı Yerlikaya X hesabından, "Bugün Antalya Konyaaltı’nda yaşanan teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." açıklaması yaptı.

9049384.jpg

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

24 kabin yerden 600 metre yükseklikte asılı kaldı. Feci kazada kabinlerde mahsur kalan son 174 kişi, 22,5 saatlik operasyonun ardından helikopter ile kurtarıldı.

Tahliye sırasında yaralanan 3 kişiyle birlikte, kazanın ilk saatlerinde 10 yaralı tedavi altına alındı.

teleferik.jpg

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 23 saat süren operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından bilgi verdi. Yerlikaya, "Dün akşam Antalya Konyaaltı’nda Sarısu teleferik hattında meydana gelen kazada maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.

21321.jpg

Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarma çalışmaları ise tamamlanmıştır. Mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızdan 13’ü kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir.

9052126.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Jandarma Genel Komutanlığına ait 4, TSK ya ait 1, OGM ye ait 1 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmıştır. Bölgeye AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye, Sahil Güvenlik, Emniyet, Jandarma, MSB, OGM, Aile ve Sos. Hiz., 112 Sağlık, UMKE, Kızılay, STK ekiplerinden toplam; 607 arama kurtarma personeli (2.202 personel), 10 helikopter, 1 askeri kargo uçağı ve 1 keşif uçağı, 315 araç, 11 ambulans ile 2 drone görev yapmıştır.

9051328.jpg

Kurtarma çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdüren, fedakarca görev yapan tüm kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

13 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili teleferik hattını işleten, bakım ve onarımını yapan firmanın sorumlu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

9050465.jpg

Soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyetin detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yaptığını söyleyen Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

9050207.jpg

"Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

9052115.jpg

İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Hepimizi üzen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN