‘Ardanuç’ta maden istemiyoruz’

‘Ardanuç’ta maden istemiyoruz’

Artvinli çevre gönüllüleri, Ardanuç’ta açılması planlanan altın madenine karşı çıkarak “Her yönüyle geri dönüşü olmayacak şekilde ekolojik yıkıma neden olacak projeden vazgeçilmelidir. İliç’teki gibi bir çevre felaketi yaşamak istemiyoruz” dedi.

Artvin’in Ardanuç ilçesi Gümüşhane köyünde yapılması planlanan Salınbaş Altın Madeni Projesi, yöre halkı tarafından eleştiriliyor. Proje hayata geçirilirse yaklaşık 844 futbol sahası büyüklüğünde bir alan, açık ocak olacak şekilde kullanılacak.

Artvin Salınbaş Çevre Platformu Gönüllüsü, Çevre Mühendisi Hakan Tekin “Artvin coğrafyasında geçmişte iki kez yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen devam etmekte olan Cerratepe ve HOD Madeni Projesi var. Zaten verimli topraklarımız, HES’lerle sular altında kaldı. Şehir, bir turizm kenti olması gerekirken maden kentine dönüştürüldü. Şimdi de ÇED dosyası iade edilmiş olmasına karşın sondaj çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam eden Salınbaş Altın Madeni Projesi hayata geçirilmek isteniyor. İlçenin en güzel yaylalarını kapsayan yaklaşık 4 bin hektarlık devasa bir ruhsat alanına sahip, bu proje. En büyük tehlikeden biri de, açık ocak işletmede cevherin siyanürle ayrıştırılacak olması. Bizler Erzincan İliç’teki gibi çevre felaketi yaşamak istemiyoruz. Yetkilileri tekrar uyarıyoruz. Her yönüyle geri dönüşü olmayacak şekilde ekolojik yıkıma neden olacak projeden vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN