Bingöl'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Bingöl'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Bingöl Valiliği, yaz mevsiminde artan yangın riskine karşı tedbir amacıyla il genelindeki ormanlık alanlara girişlerin 15 Temmuz - 1 Ekim 2026 tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu.

Bingöl genelinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte oluşabilecek orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla kapsamlı önlemler devreye alındı. Bingöl Valiliği, il sınırları içerisindeki ormanlık alanlara yönelik önemli bir kısıtlama kararı aldığını açıkladı.

KARAR VALİLİK TARAFINDAN DUYURULDU

Valiliğin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, kararın yangınla mücadele stratejileri doğrultusunda alındığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bingöl il sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler, 15 Temmuz - 1 Ekim 2026 tarihlerinde yasaklanmıştır."

Kararın, havaların ısınması ve kuru ot miktarının artmasıyla birlikte orman ekosistemini korumak ve olası afetlerin önüne geçmek amacıyla mevzuata uygun olarak alındığı ifade edildi. Yasak dönemi boyunca kolluk kuvvetleri ve orman muhafaza memurları tarafından denetimlerin artırılacağı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN