Çöp atmak artık kameralarla izleniyor: Yakalandınız! Fethiye'de çevre temizliği için yeni teknoloji

Çöp atmak artık kameralarla izleniyor: Yakalandınız! Fethiye'de çevre temizliği için yeni teknoloji

Fethiye'nin doğal güzelliklerini koruma hedefiyle atılan önemli adımda, ilçede çevre kirliliğine neden olanlara karşı yeni bir dönem başlıyor. Gelişmiş fotokapan teknolojisi sayesinde, çöpünü konteyner dışına rastgele atanlar anında tespit edilecek ve ciddi idari para cezaları uygulanacak. İşte detaylar...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çevre kirliliğiyle mücadelede teknolojik bir dönem başlıyor. İlçe genelinde çeşitli noktalara yerleştirilecek fotokapanlar aracılığıyla, çevreye çöp atanlar anlık olarak tespit edilecek.

Bu yeni uygulama, Fethiye'nin doğal güzelliklerinin korunması ve daha temiz bir çevre yaratılması adına atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

fethiye-sokaga-cop-atanlara-fotokapanli-onlem-2

BELEDİYE BAŞKANI KARACA'DAN KESİN MESAJ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçenin temiz ve yaşanabilir kalması için kesintisiz görevde olduklarını belirtti.

Alim Karaca, sosyal medya hesapları üzerinden de fotokapanlar tarafından çekilen görüntüleri kamuoyuyla paylaşarak, çevre bilincinin artırılmasına yönelik çağrıda bulundu.

"Fethiye hepimizin" diyen Alim Karaca, "Yeryüzü cenneti Fethiye'mizi kimsenin kirletmeye hakkı yok" ifadeleriyle çevreye duyarlılığın önemine vurgu yaptı.

fethiye-sokaga-cop-atanlara-fotokapanli-onlem-3

FOTOKAPAN SAYISI ARTIRILACAK

Başkan Karaca'nın açıklamalarına göre, başlangıçta 20 adet fotokapan Fethiye'nin farklı bölgelerine yerleştirildi. Ancak bu sayının kısa süre içerisinde 100'e çıkarılması hedefleniyor.

Bu sayede, ilçenin daha geniş bir alanının gözetim altında tutulması ve çevreye karşı sorumsuz davranışların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

KİRLİLİK YAPANLARA YÜKSEK PARA CEZALARI

Fethiye'de çevre kirliliğine neden olanlara uygulanacak cezai işlemler de netleşti. Düzensiz çöp atan veya çevreye zarar veren bireylere, Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca 2.953 TL'den 91.658 TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Eğer çevre kirliliği bir tüzel kişi tarafından gerçekleştirilirse, bu durumda uygulanacak idari yaptırım miktarı 152.406 TL'ye kadar çıkabilecek. Bu yüksek meblağlar, çevre kirliliği konusunda caydırıcı bir etki yaratmayı hedefliyor.

fethiye-sokaga-cop-atanlara-fotokapanli-onlem-4

fethiye-sokaga-cop-atanlara-fotokapanli-onlem-1

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN