Dereden haftada 13 gram altın çıkarıyor! Tek gereken malzeme elek ve kürek: O adamın hobisi altın kapısı oldu

Dereden haftada 13 gram altın çıkarıyor! Tek gereken malzeme elek ve kürek: O adamın hobisi altın kapısı oldu

Zonguldak’ta yaşayan 68 yaşındaki İsmail Uslu, derelerdeki çamurlu suya aldırmadan altın arıyor. Bu işi hobi olarak yaptığını söyleyen Uslu, haftada 13 gram altın çıkarıyor.

68 yaşındaki İsmail Uslu, Zonguldak’ta Alaplı ile Yığılca arasındaki derelere girerek altın tozu arıyor. Avcılık yaparak hayvanlara zarar vermediğini söyleyen Uslu, çamurlu derelere ise aldırış etmiyor.

2 yıldır derelerde altın tozu arayışında olan yaşlı adam bunun maliyetli bir hobi olduğunu belirtiyor.

dereden-altin-cikaran-adam-1.jpg

KAHVEDE VAKİT ÖLDÜRMEK YERİNE BOŞ ZAMANINI BÖYLE DEĞERLENDİRİYOR

Altın tozu araması şaşkınlıkla karşılanan Uslu, şunları söyledi:

"Yaklaşık 2 yıldır bu işi yapıyorum. İlerleyen yaşıma rağmen avcılık yapıp hayvanlara zarar vermiyorum. Kahvede vakit öldürmek yerine boş zamanlarımı akarsu, dere kenarlarında değerlendirip buralarda değerli taç, altın tozu, tarihi dokuya zarar vermeden bu tip araştırma içerisinde geçirmekteyim. Umut arayan insanlara derim ki, hafta sonunda en azından gidin dere kenarlarında balığınızı yiyin, temiz havada çayınızı için araştırın. Size lazım olan bir kürek bir eleme işin alt tarafı.

dereden-altin-cikaran-adam-2.jpg

Ben öyle başladım ve iki yıldır yaklaşık devam ediyorum. Bu altın doğada her yerde bulunuyor. Sadece aramasını ve yerini bileceksin."

PAHALI VE BÜYÜK MALZEMELERE GEREK YOK

Hobi olarak yaptığı bu iş için büyük materyallere ihtiyaç duymadığını söyleyen Uslu, dere yataklarında altın aramak için pahalı ve büyük malzemelere ihtiyaç duyulmuyor dedi.

dereden-altin-cikaran-adam-3.jpg

Bu işi yapan ve her gün altın arayan kişiler olduğunu söyleyen Uslu, iyi kaynağa denk geldiklerinde haftada 10-13 gram altın buldukları bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN