Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) tarafından yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi kapsamında, şehir merkezinde ve çevresinde ana hat döşeme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, 14 Mart 2025 tarihinde Dicle Elektrik hizmet binası önü ile eski alışveriş merkezi önünde saat 19.00 itibariyle trafik akışı tek yönlü olarak kademeli şekilde kapatılacak.
MARSU tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahları kullanmaları gerektiği belirtilerek, “Anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
TRAFİK DÜZENLEMESİ NASIL OLACAK?
Yetkililer, Diyarbakır yönünden gelen ağır tonajlı araçların Vefa Evleri Kavşağı üzerinden Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’ni bağlayan Türkmen Vadisi alternatif çevre yoluna yönlendirileceğini açıkladı. Binek araçlar, 2103 Sokak ve Mehmet Nur Dağ Caddesi üzerinden Dicle Elektrik arkasına geçerek Dolunay Caddesi’ne yönlendirilecek.

HASTANEYE GİDECEKLER DİKKAT!
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden araçlar, eski AVM bölgesinden geçerek 4. Sokak ve 42. Sokak güzergahını kullanabilecek. Ayrıca çalışma süresince, alternatif yollar üzerinde çift yönlü park yasağı uygulanacağı duyuruldu.
Sürücülere trafik levhaları ve yönlendirme işaretlerine dikkat etmeleri çağrısında bulunan yetkililer, güvenli ulaşım için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.
