Hatay'da AFAD binası da yıkıldı

Hatay'da AFAD binası da yıkıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem 10 ilde hissedildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken birçok kamu binası da yıkıldı. Depremde Hatay ve İskenderun'da devlet hastaneleri, AFAD binası, polisevi ve Adıyaman'da belediye binası yerle bir oldu.

Kahramanmaraş'ta 10 ili de etkileyen merkez üssü Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki deprem birçok kamu binasını da yok etti.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Hatay ve İskenderun'da devlet hastaneleri ile polis evinin yanı sıra Hatay'da AFAD binası da yıkılan yerler arasında yer aldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da, depremde Hatay'ın da etkilendiğini belirterek kentte yıkılan binaların olduğunu açıkladı. İskenderun ve Antakya'da devlet hastaneleri ile polisevinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."

ADIYAMAN BELEDİYE BİNASI MOLOZ YIĞININA DÖNDÜ

Adıyaman'da da Adıyaman Belediye binası başta olmak üzere birçok resmi kuruluşa ait binalar, vatandaşlara ait konutlar ile işyerleri moloz yığınına döndü. Kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz altında kimsenin olup olmadığı ise bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN