Hataylılar 'siyasetin' gölgesinde kaldı: Hatay'da su yok

Hataylılar 'siyasetin' gölgesinde kaldı: Hatay'da su yok

Hatay'da depremin yarattığı yıkımın etkisi su sorunuyla artarak devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Acil içme suyu problemi artarak sürüyor" denilerek yardım çağrısında bulunuldu. Valilikten yapılan açıklamada ise su stokunun mevcut olduğu belirtilerek "AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" denildi.

Deprem felaketinde en ağır yıkımı yaşayan Hatay'da moloz yığınları arasında yaşamaya çalışan vatandaşlar su sorunuyla da savaşmaya başladı. Siyasetin gölgesinde kalan sorun için binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarından çığlık olmaya çalıştı.

'Hatay'da su yok' etiketiyle gündem olan sorun hakkında Hatay Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından yardım istedi. Belediye şu ifadeleri kaydetti:

İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir.

İSKİ HATAY'DA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentteki su sorununa ilişkin İBB ekiplerinin bölgede çalışma yaptıklarını paylaştığı videoyla gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu şu ifadeleri kaydetti:

Hatay’daki su sorununu çözmek için İSKİ ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. #HataydaSuYok

ADANA'DAN HATAY'A SU SEVKİ

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Hatay'a su sevk ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

Ekmeğimizi olduğu gibi suyumuzu da komşumuzla paylaşıyoruz. Yoğun su ihtiyacı olan Hatay’a su sevk ediyoruz. #HataydaSuYok

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yaşananların sosyal medyadan yayılmasının ardından Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde depremler nedeniyle su şebekesinde meydana gelen arızaların ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu giderildiği duyuruldu.

'SUYUMUZ YETERLİ'

Açıklamada, "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır." ifadesine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN