İBB duyurdu: Gazze saldırıları nedeniyle konserler ertelendi

İBB duyurdu: Gazze saldırıları nedeniyle konserler ertelendi

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle İstanbul Büyük Şehir Belediyesi 3 gün boyunca düzenlenecek konserleri ertelediğini duyurdu. Böylece 18 Ekim'deki Belkıs Akkale, Manuş Baba, Zuhal Olcay, Hava Kararınca, Kubilay Duman, Flört, 20 Ekim'deki İBB mehteranı, Ümit Sayın, TNK, Şenceylik, Hüseyin Turan, konserleri ile Galeri Eyüpsultan açılışı, Anadolu'nun Renkleri Konseri, 3 Alp konseri ve 2. Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali konserleri ileri bir tarihe ertelendi.

İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan saldırı, sanat dünyasını da etkiledi.

Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de, kültür merkezlerinde düzenlenecek konserlerin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB-Kültür ve Kültür A.Ş. imzalı açıklamada ise "Gazze'de birçok sivilin ölümüne sebep olan insanlık dışı saldırılar nedeniyle 18-19-20 Ekim tarihlerinde İBB Kültür mekanlarımızda düzenleyeceğimiz konserlerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bu kapsamda 18 Ekim tarihinde İBB Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'ndeki Belkıs Akkale, İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ndeki Manuş Baba, İBB Sancaktepe Eyüpsultan Kültür Merkezi'ndeki Zuhal Olcay, Müze Gazhane'deki Hava Kararınca, İBB Arnavutköy Kültür Merkezi'ndeki İstanbul'un Sesleri: Kubilay Karaduman, İBB Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki Flört, 20 Ekim tarihinde Sultanahmet Alman Çeşmesi yanındaki İBB Mehteranı "Yarımada'dan Tarihi Sesler", İBB Ali Emiri Kültür Merkezi'ndeki Ümit Sayın, İBB Başakşehir Kültür Merkezi'ndeki TNK, İBB Dr. Enver Ören Kültür Merkezi'ndeki Şenceylik ve İBB Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki Hüseyin Turan konserleri ileri bir tarihe ertelendi.

BİRÇOK FESTİVAL VE SERGİ DE İPTAL EDİLDİ

Beyoğlu Belediyesi tarafından Beyoğlu Artizan Sanat'ta gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Sokak Fotoğrafçılığı Festivali 2023 Sergisi açılışı iptal oldu.

Eyüpsultan Belediyesince düzenlenen "Bilenlere Bilenlere Selam Olsun" sergisinin Galeri Eyüpsultan'daki açılışı iptal edilirken, belediyeden yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail güçlerinin 17 Ekim akşamı 500 masum Filistinliyi katlettiği Gazze El-Ehli Baptist Hastanesi Katliamı nedeniyle, gerçekleştirmeyi planladığımız 'Galeri Eyüpsultan' açılış programımız ileri bir tarihe ertelenmiştir" ifadesine yer verildi.

Açılış tarihi hakkında ilerleyen günlerde bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezinde 21 Ekim'de yapılması planlanan "Anadolu'nun Renkleri Konser-Gösteri" etkinliği de Filistin'de yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi.

Üsküdar Belediyesinin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda da "3 Alp" konserinin ertelendiği belirtildi.

Cumartesi günü başlayan 2. Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali kapsamında düzenlenecek konserler de "Filistin'den gelen acı haberler" nedeniyle ertelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN