İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 76'ya çıktı

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 76'ya çıktı

İstanbul’da sabah mesaisinde Anadolu ve Avrupa Yakası’nda trafik yoğunluğu %76 olarak ölçüldü. Özellikle Boğaziçi ve FSM Köprüsü geçişleri kilitlenirken, Esenler Ayvalıdere Köprüsü'ndeki çalışmalar nedeniyle trafik tek şeride düştü.

İstanbul’da haftanın dördüncü iş günü (Perşembe) sabah saatlerinde ana arterlerde büyük bir trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CepTrafik uygulaması verilerine göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 76’ya kadar çıktı ve bu oran hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’nda aynı seviyede ölçüldü.

KÖPRÜ GEÇİŞLERİ VE AVRUPA YAKASI'NDA SIKIŞIKLIK

Yakaları birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ve Avrasya Tüneli ile bağlantı yollarında yoğunluk dikkat çekti.

  • Avrupa Yakası: D-100 kara yolunun Ankara istikametinde Büyükçekmece’den başlayıp Cevizlibağ ve Haliç Köprüsü’ne kadar araçlar ağır ilerledi. TEM Otoyolu’nda ise Bahçeşehir Gişeleri Ankara istikametinde yoğunluk gözlendi.

  • Kritik Nokta: Esenler Ayvalıdere Araç Köprüsü’ndeki güçlendirme çalışmaları nedeniyle Merter yönü trafiğe kapatıldığı için akış tek şeritten sağlanıyor ve bu durum bölgede ek yoğunluk yarattı.

ANADOLU YAKASI'NDA TRAFİK DURUMU

Anadolu Yakası'nda ise D-100 kara yolunun Edirne istikametinde Maltepe'den Avrasya Tüneli girişine kadar yoğunluk yaşandı. Avrupa Yakası’na geçişlerde:

  • Boğaziçi Köprüsü: Yoğunluk Ataşehir’den itibaren başladı.

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü: Yoğunluk Ümraniye’den başladı.

Karayollarındaki bu yoğunluk, Cevizlibağ, Mecidiyeköy ve Altunizade gibi aktarım merkezlerinde metrobüs, otobüs ve metro duraklarında da büyük kalabalıklar oluşturdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN