İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi'nde ziraat arazisinden başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevlere karşı havadan ve karadan yoğun bir söndürme çalışması başlatıldı.
Olay, bugün saat 12.45'te ziraat arazisinde başladı ve alevler, kuru otlar üzerinden ormanlık alana yayıldı. Yangına ilk müdahale 12.55 itibarıyla yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait toplam 8 uçak ve 9 helikopter havadan, 25 arazöz, 26 su ikmal aracı ve 4 dozer ise karadan müdahale ediyor.
Yangının boyutu o kadar geniş bir alana yayıldı ki, metrelerce yükselen dumanlar Kuşadası ilçesinden dahi net bir şekilde görülebiliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, bölgedeki rüzgarın şiddeti, müdahaleyi zorlaştırıyor.
