Kastamonu'da fırtına: Dalgalar sahil şeridine zarar verdi

Kastamonu'da fırtına: Dalgalar sahil şeridine zarar verdi

Kastamonu'nun Abana ve İnebolu ilçelerinde Karadeniz'de meydana gelen şiddetli fırtına, saatte yaklaşık 80 kilometreye ulaşan hızıyla dev dalgaların oluşmasına neden oldu. Sahilde bulunan bazı iş yerlerinin zarar gördü.

Karadeniz'de saatteki hızı saatte yaklaşık 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kastamonu'nun Abana ile İnebolu ilçelerinde, sahildeki bazı iş yerleri zarar gördü.

Abana'da kuvvetli rüzgarlar denizde yer yer 5 metreye kadar yükselen dalgaların oluşmasına sebep oldu. Hacıveli kara yolu üzerindeki duvarı aşarak yola ulaşan dalgalar da dahil olmak üzere, çeşitli bölgelerde taş ve kum taşınmasına neden oldu.

54d5d5.jpg

Sahil şeridinde bulunan Açıkspor Tesisleri ve çocuk oyun alanları da dalgaların getirdiği malzemelerle dolup taştı. Belediye ekipleri, sahil şeridinde biriken malzemelerin temizlenmesi için çalışma başlattı.

Abana'nın bir sakininin ifadesine göre, son yıllarda Karadeniz'in Abana'ya verdiği zararlar artmış durumda. Özellikle işletmeler ve çarşı içinde ciddi zararlara neden olan dalgalar, alınan önlemlere rağmen kontrol altına alınamamış durumda.

5d5d555.jpg

İnebolu'da ise, Boyranaltı mevkisinde bulunan turistik tesisler ve işletmeler dalgalar nedeniyle su altında kaldı. İnebolu-Cide kara yolundaki İsmetpaşa Caddesi ise dalgaların karaya ulaşması sonucu trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri, dalgaların kara yoluna taşıdığı taş ve molozları temizlemek için çalışıyor.

İlçedeki rüzgar hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye kadar ulaştı. Bu durum, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiliyor ve doğayla mücadelenin zorluğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN