Kore Gazisi Ahmet Demirci son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi Ahmet Demirci son yolculuğuna uğurlandı

Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı, 93 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Ahmet Demirci, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde yaşayan Kore gazisi Ahmet Demirci, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı 93 yaşında hayatını kaybetti. Gazi Demirci’nin, Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omuzlarında Esnemez Mahalle Camii’ne getirildi. Demirci'nin cenazesi Esnemez Mahalle Camii’nde düzenlenen askeri tören sonrası Esnemez Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, İnönü Kaymakam Vekili Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak, İnönü Belediye Başkan Vekili Serhat Hamamcı, AK Parti İnönü İlçe Başkanı Gökhan Aydın, İnönü İlçe Jandarma Komutanı Samet Özkan, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Işıkgör, Demirci'nin sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Demirci’nin yaşlılığa bağlı çeşitli hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiği ifade edildi.

Türkiye, artan Sovyet Rusya tehdidine karşı NATO'ya üye olabilmek için Kore Savaşını bir fırsat olarak görerek savaşa 56 bin 356 asker göndermiş, bu askerlerin 724'ü şehit, bin 200'ü ise gazi olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN