Kuraklık Hasanlar Barajı’nı da vurdu

Kuraklık Hasanlar Barajı’nı da vurdu

Düzce’de Hasanlar Barajı’nda su seviyesi, bölgenin az yağış alması nedeniyle düştü. Barajın doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. Öte yandan, yağış azlığı Çanakkale’yi de etkilemeye başladı.

Düzce’de tarım faaliyetlerine su sağlayan Hasanlar Barajı’nda su seviyesi, bölgenin az yağış alması nedeniyle düştü.

Sulama ve taşkın kontrolü amacıyla 1972’de Yığılca ilçesi Küçük Melen Çayı üzerinde inşa edilen baraj, 80 metre yüksekliğe ve 1 milyon 651 bin metreküp su kapasitesine sahip. Düzce Ovası’nda yürütülen tarımsal faaliyetlere önemli katkı sağlayan baraj, kentte aktif tarım yapılan 30 bin dönüm arazinin yüzde 45’inin su ihtiyacını karşılıyor.

zzz.jpg

Bölgede yağış azlığı nedeniyle su seviyesi düşen Hasanlar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. Öte yandan, yağış azlığı Çanakkale’yi de etkilemeye başladı.

vv.jpg

Çanakkale’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı’nda su seviyesi 23 milyon metreküpe kadar düştü. Yağış olmaması ve kuraklığın devam etmesi halinde içme ve kullanma suyunda kısıtlamaların yaşanabileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN