Tokat'ta heyelan felaketi: 39 hane boşaltıldı, 4 ev ile cami yıkıldı

Tokat'ta heyelan felaketi: 39 hane boşaltıldı, 4 ev ile cami yıkıldı

Tokat'ın Niksar ilçesi Günebakan köyünde 4 gün arayla 2 heyelan gerçekleşti. Heyelanlar nedeniyle 39 ev önlem amacıyla boşaltılırken evlerden 4’ü ile cami gece yıkıldı. Evlerin boşaltılmış olması faciayı önledi. Birçok evin duvarında ve yollarda ise çatlaklar meydana geldi. Tokat Valisi Hatipoğlu, konutlara girişin yasaklandığını açıkladı.

Tokat'ın Niksar ilçesi Günebakan köyünde 4 gün arayla 2 heyelan oldu. Heyelan nedeniyle 39 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Köydeki evlerden 4’ü ile köyün camisi dün gece yerle bir oldu. Caminin minaresi bir evin üzerine yıkıldı.

Birçok evin duvarında ve yollarda çatlaklar oluştu. Caminin bulunduğu bölgedeki 3 metrelik kayma dron ile görüntülendi.

8619984

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile Tokat Milletvekili Yücel Bulut da köye gelip, incelemelerde bulundu.

8619989

'KONUTLARA GİRİŞİ YASAKLADIK'

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Günebakan köyümüzde birkaç gündür gerçekleşen toprak kayması ile ilgili olarak 39 evimiz ve 1 camimiz etki altında. Şu an itibarıyla konutları kullanıma kapattık. Camimiz yıkıldı. 3-4 ev daha yıkıldı. Etkilenmesi muhtemel evleri boşalttık. Vatandaşlarımız şu anda kendi imkanları ile yerleşti ama devlet olarak her türlü hususta seferber olduk. Gerekli takibatı yapacağız. Konutlara girişi yasakladık. Jandarmamız ve AFAD burada. Biz de bu afetin etkilerini AFAD olarak giderici çalışmalarla başlatıyoruz" dedi.

8619987

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN