Tokat'ta heyelan felaketi: 39 hane boşaltıldı, 4 ev ile cami yıkıldı

Tokat'ın Niksar ilçesi Günebakan köyünde 4 gün arayla 2 heyelan gerçekleşti. Heyelanlar nedeniyle 39 ev önlem amacıyla boşaltılırken evlerden 4’ü ile cami gece yıkıldı. Evlerin boşaltılmış olması faciayı önledi. Birçok evin duvarında ve yollarda ise çatlaklar meydana geldi. Tokat Valisi Hatipoğlu, konutlara girişin yasaklandığını açıkladı.

Tokat'ın Niksar ilçesi Günebakan köyünde 4 gün arayla 2 heyelan oldu. Heyelan nedeniyle 39 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Köydeki evlerden 4’ü ile köyün camisi dün gece yerle bir oldu. Caminin minaresi bir evin üzerine yıkıldı.

Birçok evin duvarında ve yollarda çatlaklar oluştu. Caminin bulunduğu bölgedeki 3 metrelik kayma dron ile görüntülendi.

8619984.jpg

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile Tokat Milletvekili Yücel Bulut da köye gelip, incelemelerde bulundu.

8619989.jpg

'KONUTLARA GİRİŞİ YASAKLADIK'

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Günebakan köyümüzde birkaç gündür gerçekleşen toprak kayması ile ilgili olarak 39 evimiz ve 1 camimiz etki altında. Şu an itibarıyla konutları kullanıma kapattık. Camimiz yıkıldı. 3-4 ev daha yıkıldı. Etkilenmesi muhtemel evleri boşalttık. Vatandaşlarımız şu anda kendi imkanları ile yerleşti ama devlet olarak her türlü hususta seferber olduk. Gerekli takibatı yapacağız. Konutlara girişi yasakladık. Jandarmamız ve AFAD burada. Biz de bu afetin etkilerini AFAD olarak giderici çalışmalarla başlatıyoruz" dedi.

8619987.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN