Ulu Önder vefatının 85’inci yılında Yenimahalle’de anıldı

Ulu Önder vefatının 85’inci yılında Yenimahalle’de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yılında Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği törenle anıldı.

Anma töreni saat 09.05’de belediye hizmet binası önünde gerçekleşti. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK yöneticileri, muhtarlar, Yenimahalle sakinleri ve belediye personeli katıldı.

Kurucumuz, kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Başkan Yaşar’ın belediye binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan anma töreninde, sirenlerin çalmasıyla saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Ardından saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyen Yenimahalleliler, Atatürk’e özlem ve minnetini bir kez daha gösterdi.

Yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türkiye’de değil tüm dünyada saygı duyulan bir lider olduğunu kaydeden Başkan Yaşar, “Bugün kurucumuz, kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılı. Atatürk ömrünü, vatanı ve milleti uğrunda cepheden cepheye koşarak harcamıştır. Mazlum milletlere örnek olmuş, yeni bir ulus yaratmış ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Ömrünün önemli bir bölümünü savaş meydanlarında geçirmesine rağmen her zaman ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ demiştir. Hiçbir lider yok ki ölümünün 85’inci, kurduğu Cumhuriyetin 100’üncü yılında anılsın. Bugün hangi konumda olursak olalım bunu Atamıza borçluyuz. Onun devrimleri Türk Milletine ışıktır, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası onu tüm dünyada saygın bir lider yapmıştır. Bizler de Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı muasır medeniyetler yolunda ilerleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN