Üstüne istinat duvarı devrilen apartman boşaltıldı

Zonguldak'ta bir apartmanın arkasındaki istinat duvarının devrilmesiyle bina hasar aldı. İstinat duvarının kalan kısmında çökme tehlikesinin devam etmesi nedeniyle 20 dairelik binanın geçici olarak boşaltılmasına karar verildi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Tepeköy Mahallesi Florya Sitesi'nde, istinat duvarının bir kısmı belediye ekiplerinin altyapı çalışması sırasında binanın üzerine devrildi.

İstinat duvarının devrildiğini görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. Ekiplerin incelemesi sonrası çökme tehlikesine karşı 20 dairenin bulunduğu 5 katlı apartman tedbir amaçlı boşaltıldı.

Bazı bina sakinleri akrabalarının yanına yerleşirken bazıları belediyenin kendilerine kalacak bir yer tahsis etmesi için başvuruda bulundu.

ustune-istinat-duvari-devrilen-apartman-bosaltildi-1.jpg

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI İNCELEME YAPTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ise hasar tespit çalışması yaptı.

Apartmanın çevresinde olası tehlikeye karşı polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Belediye Başkanı Nuri Tekin, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

ustune-istinat-duvari-devrilen-apartman-bosaltildi-3.jpg

APARTMAN SAKİNLERİ PANİK YAŞADI

Apartman sakinlerinden Ahmet Uyan, olay yerine gelen AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerinin ardından kendilerine binanın boşaltılması gerektiğinin söylendiğini belirtti.

Binalardan tahliye edilen bir kişi, "Zemin altından gelen büyük bir ses duyduk. Herkes balkonlara çıktı. Balkona çıktığımda herkes sokakta ve duvarın çöktüğünü gördüm. Daha sonra itfaiyeden ekipler geldi. Bizi uyardılar, biz de binaları tahliye ettik" dedi.

ustune-istinat-duvari-devrilen-apartman-bosaltildi-2.jpg

ustune-istinat-duvari-devrilen-apartman-bosaltildi-4.jpg

ustune-istinat-duvari-devrilen-apartman-bosaltildi-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN