YÖREX’te Safranbolu fırtınası esti

YÖREX’te Safranbolu fırtınası esti

Safranbolu Belediyesi daha önce katılım sağladığı üst düzey fuarların haricinde ilk defa Yöresel Ürünler Fuarına dâhil oldu. Fuarın en büyük ilgi odağı ise patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan Safranbolu Kıtırı ve Belediye tarlalarında üretilen yeni hasat safran oldu.

2 Kasım’da Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını 12. kez açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Türkiye’nin farklı il ve ilçeleri ile özdeşleşmiş tarihi ve yöresel ürünleri tek bir çatı altında topladı. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İşletme Müdürlüğü ekipleri aylar öncesinden fuar için hazırlıklara başladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Antalya YÖREX Fuarı’nda mesai arkadaşları ile birlikte Safranbolu’yu ve Safranbolu’ya özgü tüm değerleri tanıttı. 4 gün boyunca yüz binlerce insanı ağırlayan YÖREX Fuarı’nda en büyük ilgi, patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan Safranbolu Kıtırı ve yine Belediye tarlalarında özenle üretilen coğrafi işaretli ürün yeni hasat safrana oldu. YÖREX’te saat 10:00 ve 20.30 arasında Türkiye’nin şehirlerine özel nadide ürünleri tanıma ve satın alma fırsatı bulan vatandaşlar Safranbolu Belediyesi standına uğradıklarında ise bir tane bile kıtır bırakmayarak hepsini satın aldı. Farklı il ve ilçe Belediyeleri ile görüşmeler de sağlanan fuarda, yapılan istişarelerle şehirlere katkı sağlayacak fikirler oluşturuldu.

Başkan Köse: ‘’YÖREX’e ilk defa katılmamıza rağmen gördüğümüz ilgi muhteşemdi’’

Fuara katılım sağlayan ve Safranbolu Belediyesi standında Safranbolu’yu tanıtan Başkan Elif Köse 4 gün boyunca yaşanan süreci değerlendirerek şunları söyledi: ‘’Biz bu fuara ilk defa katılım sağlıyoruz. 12 yıldır Anadolu’nun eşsiz değerlerini tanıtan YÖREX’te yer almanın ve bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaşmanın mutluluğu içindeyiz. Standımızda kendi üretimimiz olan kıtır ve safran adeta izdiham gördü. Safranbolu’yu adına, tarihine, kültürüne yakışır tüm değerleri ve yöresel ürünleri ile temsil ettiğimizi düşünüyorum. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve YÖREX’in oluşumunu sağlayarak illerimiz ve ilçelerimizin yöresel değerlerinin tanınırlığını artırmayı amaçlayan herkese teşekkür ederim.’’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN