Seyit Torun tek tek sıraladı: CHP'li belediyelere 4 hedef

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li belediyelerin son 2 yılda ortaya koyduğu performansı anlatıp yeni hedeflerini açıkladı: Yoksulluk envanteri çıkarılacak. Çiftçiye ve üreticiye destek verilecek. Ucuz ve konforlu ulaşım öncelik olacak. Deprem ve su krizine karşı hazırlık yapılacak.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Hatay gibi kritik iller CHP'ye geçti.

'Sosyal demokrat belediyecilik' sloganıyla yola çıkan CHP'li belediyelerin 2 yıllık performansını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ANKA'ya anlattı.

"HAKLILIĞIMIZI ORTAYA ÇIKARDI"

Torun, 31 Mart ve yenilenen 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek "Bu seçimde sadece belediyeleri kazanmadık. Bu seçimde vatandaşımıza şu güveni verdik: Biz sandıkta AKP'yi yeneriz, milletimizle birlikte demokrasiyi gerçekleştirebiliriz" dedi.

Torun, yenilenen İBB seçimleri ile ilgili "Haklılığımızı ortaya çıkardı. 23 Haziran akşamı, büyük bir oy farkıyla kazanınca artık adaletin yerini bulduğunu görmek çok mutlu etti. İnanılmaz bir duyguydu" yorumunda bulundu.

"YERELDE KURDUĞUMUZ YAPIYI GENELE TAŞIYACAĞIZ"

CHP'ye tarihi bir sorumluluk yüklendiğini belirten Torun, belediye başkanlarının "merkezi yönetimin tüm engellemelerine rağmen" milletin güvenini boşa çıkarmadığını ifade ederek "Yerelden genele bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimizin başarısı bizim için çok önemli. Onlar her türlü engellemelere ve baskıya, yasadışı uygulamalara rağmen vatandaşımızın sorunlarını çözüyor. Yerelde kurduğumuz bu yapıyı genele de taşıyacağız" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ KATKIYI SAĞLADILAR"

CHP'li belediyelerin bugün, 31 Mart’taki aldıkları oyun üstüne çıktığını vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Pandemi sürecinde vatandaşa hükümetin 5 maskeyi götüremediği bir süreçte, maske üreterek evlere maske götürdüler. Vatandaşın evinde kaldığı süreçte, her türlü katkıyı sağladılar. 9 milyon 600 bin vatandaşa ayni, 1 milyon 700 bin vatandaşa nakdi yardım yaptı. İhtiyaç sahiplerine, 42 milyon 500 bin öğün yemek dağıttı.

"ASIL CEZALANDIRMAK İSTEDİKLERİ VATANDAŞLARIMIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" sözünü hatırlatan Torun "Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimizi engelleyemeyecekler" dedi.

CHP'li belediyelere 'Topal ördek' denildiğini de belirten Torun "Bütün belediye başkanlarımız-onlar ne derlerse desinler; ne yaparlarsa yapsınlar-sorunları aşmasını bildi. Vatandaşın hizmetinde oldu. Vatandaşımız bunu görüyor.

Onlar, belediye başkanlarımızı cezalandırmak istiyor ama asıl cezalandırmak istedikleri vatandaşlarımız. Sonuçta o hizmetlerden vatandaşlarımız yararlanıyor. Millet iradesi deyip göreve gelenler, millet iradesini bu şekilde cezalandırmaya çalışıyor" diye konuştu.

CHP'Lİ BELEDİYELERE 4 HEDEF

Torun, önümüzdeki 3 yılda CHP’li belediyelerin hedefini de 4 madde ile şöyle özetledi:

"1-Tüm şehirlerde yoksulluk envanteri çıkarılacak, sosyal yardımlar artarak devam edecek. Dezavantajlı kesimler, hizmette önceliğimiz olacak.

2- Yerli üreticiye ve çiftçiye destekler sürecek, yerel kalkınma ve istihdam politikaları öncelenecek.

3- Şehirlerimizin yıllardır ihmal edilen ulaşım ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik projelere ağırlık verilecek. Ucuz ve konforlu ulaşım hedefimiz olacak.

4- Deprem ve susuzluk gibi doğal tehditlere karşı geliştirilen projeler birer birer uygulamaya konulacak. Kentlerimiz krizlere karşı dirençli hale getirilecek. Vatandaşlarımız, yereldeki temel sorunlarının çözümü için durmadan dinlenmeden çalışan belediye başkanlarını görecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN