’Sınır Ötesi Ortak Tarihi ve Kültürel Miras’ Projesi tamamlandı

’Sınır Ötesi Ortak Tarihi ve Kültürel Miras’ Projesi tamamlandı

Bulgaristan-Türkiye sınır ötesi işbirliği programı çerçevesinde Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan ’Sınır Ötesi Ortak Tarihi ve Kültürel Miras’ Projesi tamamlandı

Proje kapsamında çalışmaları tamamlanan Aya Nikola Manastırı’nın Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla resmi final toplantı açılışı gerçekleştirildi. Proje 24 ay boyunca Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Burgas Tarihi Müzesi işbirliğinde gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde her iki kurum kendi alanlarındaki ortak tarihi ve kültürel alanların korunması, düzenlenmesi ve ziyaretçileri için daha uygun koşulların oluşturulması için çalışmalarda bulundu.Sultan Süleyman’ın hamamı düzenlendiBu doğrultuda Bulgaristan’ın Burgas ilinde bulunan ve bir dönem Kanuni Sultan Süleyman’ın hamamı olarak faaliyet göstermiş olan Aquae Calidae Therma arkeolojik alanın düzenlenmesi ve ziyaretçiler için yürüyüş alanlarının ve bilgilendirme köşelerinin oluşturması yapıldı. Projenin Türkiye ayağında ise Vize ilçesi Kıyıköy beldesinde bulunan ve Justiniyan döneminde 6’ncı yüzyılda kurulmuş olan Aya Nikola Manastırına giden yolun düzenlenmesi, tarihi taş manastırın önünde turistlerin, ziyaretçilerin otobüsü ve araçlar için otopark alanlarının oluşturulması ve manastıra giden yolun aydınlatılması ile ilgili yapım işleri tamamlandı.Proje kapsamında 2018 yılında 2 kurum uzmanlarının katılımıyla Bulgaristan’ın Burgas şehrinde bir uluslararası bilim konferansı organize edildi. Bilim Konferansı’nda ortak tarihi ve kültürel varlıkların öne konulması, işbirliği çerçevesinde onların korunması ve sürdürülebilir yöntemlerle turizm sektöründe değerlendirilmesi gibi konular ele alındı.Projenin sonunda Kırklareli’nin vize ilçesi Kıyıköy beldesinde bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Aya Nikola tarihi taş manastırına giden bin 200 metre uzunluğundaki yol, turistik beldeye yaraşır biçimde düzenlenerek, yaya yürüyüş alanları ile tarihi mekana uygun aydınlatma gerçekleştirildi. Bu proje ile Kırklareli turizminin geliştirilmesine katkı sağlanacak.

KIRKLARELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN