Türkiye geneli hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma saatleri

Türkiye geneli hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma saatleri

14 Nisan 2021'de hayata geçirilen 'kısmi kapanma' çerçevesinde 81 ilde hafta içi günlerinde 19.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hafta sonu ise 'çok yüksek' ve 'yüksek' riskli illerde iki gün, 'orta ve 'düşük' riskli illerde sadece pazar günü sokak kısıtlaması bulunuyor. İşte detaylar...

Koronavirüs vakalarının Türkiye genelinde 3. kez pik noktaya ulaşması nedeniyle 13 Nisan 2021 günü alınan yeni tedbir kararlarına göre, geçen yıl uygulanan bazı kısıtlamalar yeniden hayata geçirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'kısmi kapanma'nın detaylarını ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatlerinin değiştiğini duyurdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN UYGULANIYOR?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre;

* Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması 81 ilde geçerli olmak üzere; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri akşam saat 19.00'da başlayıp, ertesi gün sabah saat 05.00'te sona eriyor.

* Hafta sonu ise 'çok yüksek' ve 'yüksek' riskli illerde cumartesi ve pazar günleri, 'orta' ve 'düşük' riskli illerde sadece pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından il valiliklerine gönderilen 'Koronavirüs Yeni Tedbirleri' konulu genelgede belirtilen 'açık olacak iş yeri, işletme ve kurumlar' ile 'istisna kapsamında olan kişiler' başlıkları altındaki maddeler, sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasında geçerli olacak.

2021-04-15-103843.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ HANGİ SAATLERDE SOKAĞA ÇIKABİLİR?

Tüm illerde, 65 yaşındaki ve üzerindeki vatandaşlar hafta içi günleri sadece 10.00 ile 14.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor ancak toplu taşıma araçlarına binemiyor. Bu saatler dışında 65 yaş ve üstündeki vatandaşların sokağa çıkmalarının yasak olduğunu belirtelim.

18 YAŞ ALTI GENÇLERİN SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

1 Ocak 2003 tarihi ve sonrasında doğan 18 yaşındaki ve altındaki vatandaşlar hafta içi günleri sadece 14.00 ile 18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilir fakat toplu taşıma araçlarını kullanamaz. İkinci bir karara kadar, 18 yaş altı gençlerin belirtilen saatler dışında sokağa çıkmaları yasak.

MAĞAZALAR SAAT 18.00'DE KAPANIYOR

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 07.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet sunmak zorunda.

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri 16 Mayıs 2021'e kadar kapalı kalacak.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmaları 07.00-19.00 saatleri arasında sadece telefonla ya da internet üzerinden siparişle paket servis hizmeti veriyor.

SİNEMA SALONLARI HAZİRAN AYINA KAPALI

1 Haziran 2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durduruldu. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacak.

81 İLİN GÜNCEL RİSK DURUMU

istanbullockowngettyimages-1218360093-1050x157-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN