Sokağı unutan çocuklara dikkat! Enerjisi azalan riskli gruba giriyor

Sokağı unutan çocuklara dikkat! Enerjisi azalan riskli gruba giriyor

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden uzman doktor Melek Yücel, korovirüs ile birlikte sokağı unutan çocuklar ile ilgili çarpıcı detaya dikkat çekti. Bu dönemde çocukların duygusal aşırı yeme eğilimi göstermeye başladığını belirten Yücel "Evde ekran karşısında uzun saatler geçiren çocukların beslenme alışkanlıkları da değişti" dedi.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Melek Yücel, koronavirüs salgını ile birlikte çocukların harcadıkları enerjinin azaldığını söyledi.

Kalori alımının arttığına dikkati çeken Yücel, şunları kaydetti:

"Evde ekran karşısında uzun saatler geçiren çocukların beslenme alışkanlıkları da değişti. Özellikle hazır gıda, abur cubur tüketimi arttı. Anlık haz alımını sağlayan, enerji ve şeker içeriği yüksek, besleyici değeri düşük ürünlerin, fast food tarzı gıdaların tüketiminde de artış olduğu bilinmektedir.

"OBEZİTE AÇISINDAN RİSKİ GRUP"

Kovid-19 salgını döneminde stres, korku ve endişe içindeki çocukların duygusal aşırı yeme eğilimi göstermeye yatkınlığı obezite açısından risk faktörü oluşturuyor. Salgında uyku düzeninde bozulma, çocukları kilo alımına yatkın hale getirmektedir. Bu dönemde toplam uyku süresinde artış olan çocuklar, obezite açısından riskli bir grup olarak değerlendirilmektedir."

BESLENME ÖNERİLERİ SIRALADI

Ebeveynlere çocukları için sağlıklı beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan Yücel "Paketli hazır ürünlerin ve şekerli içeceklerin tüketimine izin verilmemelidir. Hamburger, pizza gibi yüksek kalorili hazır gıdalar sipariş edilmemeli, evde tencere yemeklerinin tüketilmesine özel önem verilmelidir. Yeterli su tüketilmelidir" diye konuştu.

01-003.jpgDr. Melek Yücel

"KRONİK HASTALIKLARA ZEMİN HAZIRLIYOR"

Obezitenin, psiko-sosyal ve duygusal olarak etkilenim, benlik saygısında azalma, akademik performans ve yaşam kalitesinde düşme gibi durumlara da neden olabileceğini anlatan Yücel "Çocukluk çağı obezitesi, erişkinlik döneminde obezite açısından bir risk faktörü olmakla birlikte kronik hastalıklara da zemin hazırlamaktadır. Bu olumsuz sonuçlar düşünüldüğünde çocukluk döneminde obezite ile mücadelenin çok önemli olduğu görülmektedir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN