Son dakika! Ateşkes sonrası ilk temas: Çavuşoğlu Bayramov’la görüştü

Son dakika! Ateşkes sonrası ilk temas: Çavuşoğlu Bayramov’la görüştü

Son dakika haberi... Moskova'da, Ermenistan ve Azerbaycan arasında, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ilan edilen ateşkes sonrası Türkiye ile Azerbaycan arasında kritik bir görüşme gerçekleşti.

Son dakika haberi... Moskova'da masaya oturan Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’la telefonla görüştü.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, Moskova’daki görüşmeler hakkında bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu da Ceyhun’a Türkiye’nin ancak Azerbaycan’ın kabul ettiği kararları destekleyeceğini belirtti.

LAVROV'DAN DA BİLGİ ALDI

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakan Çavuşoğlu cephe hattındaki geçici ateşkes kararına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile iki kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu'nun, Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan geçici ateşkes kararına ilişkin süreci yakından takip etmeyi sürdürdüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaşmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN