Ermenistan'ın katlettiği sivillerin sayısı 43 oldu

Ermenistan'ın katlettiği sivillerin sayısı 43 oldu

Ermenistan'ın düzenlendiği kanlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi. Ermeni güçleri, dün Terter'de mezarlığa giden sivilleri hedef almış, 4 kişinin de ölümüne neden olmuştu.

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 16 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırılarında yaşanan can ve mal kayıplarını açıkladı.

Buna göre, 47 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 222 sivil yaralandı.

Ermenistan'ın saldırılarında 1669 ev, 84 apartman, 301 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine 27 Eylül'de karşı saldırı başlatmıştı.

Ermenistan güçleri, bugüne kadar pek çok sivil noktayı hedef almıştı. 10 Ekim'de ise Moskova'da masaya oturan taraflar, insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

01-001.jpg

Fakat karar fiilen devreye girmemiş, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gence kentini füzelerle vurarak 10 kişinin ölümüne neden olmuştu. 

Dün de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN