Son dakika! Ermenistan’dan Gence'ye füzeli saldırı: 12 ölü, 40 yaralı

Son dakika haberi... Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine gece yarısı füze ile saldırdı. Kanlı saldırıda 2’si çocuk 12 kişi ölürken, 40 kişi yaralandı.

Son dakika haberine göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırdığını duyurdu.

Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ederken ilk belirlemelere göre 2'si çocuk 12 kişi hayatını kaybederken, 40 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 

gence4.jpg

HACIYEV: BU, ERMENİSTAN'IN TERÖR POLİTİKASININ GÖSTERGESİDİR

Kendisini insani ateşkesin arkasına saklayan Ermenistan silahlı güçleri, terör ve savaş suçu uygulamalarına devam ediyor. Gence ve Mingeçevir füze saldırısı altında. Can ve mal kaybı tespit edilecek.

Azerbaycan'ın ikinci en büyük şehri, Ermenistan'ın rastgele ve hedefli füze saldırıları altında. Ahlaka aykırı bir biçimde insani ateşkes çağrısı yapanlar Ermenistan'ın bu savaş suçlarını görmeli. Edinilen ilk bilgilere göre, 20'den fazla ev yıkıldı.

Ermenistan'ın Gence'deki füze saldırılarının bir sonucu olarak, 5 sivil öldü, 35 sivil yaralandı. Ölenler arasında 2 çocuk var. Ekiplerin çalışmaları sürüyor. Ermenistan'ın terörü ve savaş suçları devam ediyor.

BALİSTİK FÜZE İLE VURULDU 

Hacıyev ayrıca, Azerbaycan Mayın Temizleme Kurumu ANAMA'ya göre, Gence'ye atılan füzelerin SCUD/Ebrus Taktik Balistik füzeleri olduğunu söyledi. Olay yerinden toplanan parçaların bunu kanıtladığını bildiren Hacıyev "Yoğun sivil nüfusun bulunduğu bir bölgeyi SCUD füzesiyle hedef almak, Ermenistan'ın siyasi ve askeri liderlerinin ahlaksızlığını ve şizofrenik kafa yapılarını gösteriyor" dedi.

 

 

gence1-4.jpg

"ERMENİSTAN ULUSLARASI BİR CİNAYET İŞLEMİŞTİR"

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva "Bu bir soykırımdır. gece saatlerinde insanların evlerinde uyudukları ve savunmasız oldukları anda hedefe almak bu bir insanlık suçudur ve cinayettir. Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir" dendi.

gence1-2.jpg

“İNSANLIK SUÇU İŞLEYEN ERMENİSTAN’I KONIYORUM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine gerçekleştirdiği saldırılarla savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan'ı şiddetle kınıyorum. Kardeş Azerbaycan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum" paylaşımında bulundu.

gence6.jpg

"HUKUKSUZLUK VE KATLİAMLAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı'da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır" sözleriyle saldırıyı kınadı.

gence3.jpg

"BU ALÇAKLIĞI LANETLİYORUM"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ermenistan'ı lanetlediği mesajında, "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

gence1-3.jpg

"SAVAŞIN BİLE HUKUKUNDA OLMAYAN KATLİAM ŞEBEKESİ GİBİ DAVRANIYOR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir. Cumhurbaşkanımızın Azerbaycanlı kardeşlerimizin daima yanında olacağımıza dair iradesi ile 'tek millet iki devlet' olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu savunacağız."

gence5.jpg

BİR BEBEĞİN CANSIZ BEDENİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Olay yerinde bulunan CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, bölgede yayın yaptığı sırada içler acısı bir durumu da aktardı.

Olay yerinde ölü ve yaralıların enkaz altından kurtarılması esnasında bir bebeğin cansız bedenini gören ve bebeğe dokunan Öztürk, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

ERMENİSTAN'DAN BİZ VURMADIK AÇIKLAMASI

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan, "Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan'a yönelik ateş açılmamıştır" açıklamasında bulundu.

Stepanyan, "Ermeni Grad füzelerinin menzili 20 kilometre. Gence 40, Mingeçevir 50 kilometre uzaklıkta" dedi.

Sözcü ayrıca, Ermenistan Silahlı Güçlerinin Ermenistan hava sahasında iki adet 'düşman İHA'sı' düşürdüğünü duyurdu.

gence1-1.jpg

İLK SALDIRIDA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ermenistan, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye daha önce yine gece ayrısı füze ile saldırmıştı. Ateşkesin hemen arından düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 33 ise yaralanmıştı.

gence7.jpg

gence2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN