Kanuni portresine muhteşem bedel

Kanuni portresine muhteşem bedel

Londra'da 16. yüzyılda İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından yapılan Kanuni Sultan Süleyman portresi açık artırmayla satıldı. Portreye verilen fiyat 745 bin TL ile başladı ve portre 5 milyon TL'ye satıldı.

Londra'daki müzayede evi Sotheby's, "İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları" başlıklı koleksiyonunu bugün açık artırmayla satışa çıkardı. Katalogda, satışa sunulan 183 parça arasında 16. yüzyılda yapıldığı düşünülen Kanuni Sultan Süleyman portresi de yer aldı. Portreye açık artırma başlangıcında 745 bin TL teklif edildi ve en son 5 milyon TL'ye satıldı. 

Portreyi kimin aldığı ise henüz açıklanmadı.

BAKIR LEVHA ÜZERİNE ÇİZİLİ

İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından yapılan portre, benzerlerinden farklı olarak bakır levha üzerine çizildi. Portrenin Kanuni Sultan Süleyman'ın 43 yaşında olduğunun tahmin edildiği ve bu dönemin, Kanuni Sultan Süleyman'ın Irak ile İran'ı fethettiği ve Preveze Deniz Savaşı'nda Papa ve müttefiklerini mağlup ettiği zamana denk geldiği aktarıldı.

Osmanlı ve Venedikliler arasındaki sanat alışverişine de ışık tutacağı düşünülen portrenin, 19. yüzyıldan bu yana Fransız bir aileye ait özel koleksiyonda yer alıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN