Son dakika! Yunanistan'ın gözaltına aldığı iki Türk askeri iade edildi

Son dakika! Yunanistan'ın gözaltına aldığı iki Türk askeri iade edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırda göçmen geçişlerini engellemek amacıyla görev yapan iki Türk askerinin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00 sularında alıkonunan askerlerimiz, Yunan Makamları ile yapılan görüşme sonucunda saat 18.30 sularında iade edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili TSK'dan bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye-Yunanistan hudut birliğimizde görevli iki askerimiz kaçak göçmenleri takip ve engelleme görevi icra ederken yanlışlıkla hududun karşı tarafına geçmeleri üzerine Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00 sularında alıkonulmuştur. Meydana gelen bu olayda alıkonulan personelimiz Yunan Makamları ile yapılan görüşme sonucunda saat 18.30 sularında iade edilmiştir."

YUNANİSTAN KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Yunanistan sınırını geçtikleri gerekçesiyle alıkonulup ardından iade edilen 2 Türk askeri hakkında açıklama yaptı.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Yunan mevkidaşı Panos Kammenos’un, konu üzerine telefonda görüştükleri aktarıldı. Türk askerlerinin ifadesine yer verilen açıklamada önce bir ast subayın yolunu kaybederek sınırı geçtiği, 3 saat sonra ise diğer bir subayın arkadaşını aramak üzere yunan topraklarına girdiği aktarıldı. Açıklamada “2 Türk askerinin teslim edilme işlemi saat 18.30’da tamamlandı” ibareleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN