SON DAKİKA | Ahmet Şık'a Boğaziçi fezlekesi! Dokunulmazlığı kaldırılacak

SON DAKİKA | Ahmet Şık'a Boğaziçi fezlekesi! Dokunulmazlığı kaldırılacak

Son dakika haberi... Bağımsız milletvekili Ahmet Şık'ın Boğaziçi eylemleri için yaptığı çağrı nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendi.

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Şık için hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında Boğaziçi eylemleri sırasındaki "sokağa çıkın" çağrısından dolayı dokunulmazlığının kaldırılması gündemde.  

Fezlekede Şık’ın “sokağa çıkın” çağrısından sonra hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yer alması üzerine 27. Dönem Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık hakkında TCK 214. maddesi kapsamında ‘suç işlemek için alenen tahrik’ suçundan soruşturma başlatılmıştır” denildi.

AHMET ŞIK BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Bağımsız Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkartılan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilerin serbest bırakılması sonrası yaptığı açıklamada, “Kimse seçimle gidiyorlar sayıklamasının peşinden gitmesin artık. Mafyayla hukukla, bunların hukuku ile mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaşlık görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN