2022 yılında Ferrari "F1-75" adlı aracıyla yarışacağını duyurdu

2022 yılında Ferrari "F1-75" adlı aracıyla yarışacağını duyurdu

2022 yılı Formula 1’de yeni bir çağın başlangıcı olacak. Ferrari, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı aracı ile büyük beklentiler içerisinde ve şampiyonluk savaşına "F1-75" adlı aracıyla geri dönmeyi hedefliyor.

Ferrari 2022 döneminin aracının lansman tarihini 17 Şubat olarak açıklamıştı fakat aracın adını duyurmamıştı. Bugün kısa bir açıklama yapan Ferrari, yeni aracının adının F1-75 olacağını duyurdu.

"Marka 75. Yıl Dönümünü Kutlayacak"

İtalyan ekip bu yıl 75. yıl dönümünü kutluyor olacak bu nedenle aracın isminin içerisinde 75 olacağı önceden de tahmin ediliyordu. İtalyan ekip, yeni aracının adını Formula 1’in kısaltması olan F1 ve markanın bu yıl kutlayacağı 75. yıl dönümünü ifade edecek olan F1-75 adını seçti.

"Bu adı vererek markamızı taçlandırıyoruz"

Başkan John Elkann, “Formula 1, rekabet ve inovasyon ruhuyla beraber her zaman Ferrari’nin temel parçalarından birisi oldu ve yol araçlarımızın teknolojik gelişimine yön verdi. Bu yıl, fabrikadan çıkan ilk yol aracımızın 75. yıl dönümünü kutlarken, 2022 Formula 1 aracımıza da Ferrari F1-75 adını vererek bu ruhu taçlandırıyoruz.” dedi.

Charles Leclerc ve Carlos Sainz’ın kullanacağı Ferrari F1-75, 17 Şubat’ta yapılacak lansman ile tanıtılacak. Etkinlik TSİ 16:00’da gerçekleştirilecek.

İtalyan ekip yeni aracını ilk kez 22 Şubat’ta, rezerve ettikleri çekim gününde piste çıkarmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN