Aslan'da sürpriz ayrılık: Fatih Terim'in vazgeçilmeziydi: Yeni takımı herkesi şaşırttı! Tarihe geçen anlaşma...

Aslan'da sürpriz ayrılık: Fatih Terim'in vazgeçilmeziydi: Yeni takımı herkesi şaşırttı! Tarihe geçen anlaşma...

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'da sürpriz ayrılık yaşandı. Fatih Terim döneminde takıma transfer edilen yıldız futbolcunun yeni durağı herkesi şaşırttı.

Süper Lig'in ikinci haftasında evinde ağırladığı Trabzonspor'u 2-0 ile geçerek bu sezon Süper Lig'de ilk galibiyetini elde eden Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Bir yandan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek iddialı bir takım kurmak için çalışmalar yürüten sarı-kırmızılı takım bir yandan da takımdaki yabancı oyuncu sayısını azaltmak için çalışmalar yürütüyor. Aslan bu doğrultuda 2 sezon önce Fatih Terim'in ısrarları ile kadroya katılan yıldız ismi ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu.

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'da sürpriz bir ayrılık yaşandı. Transfer sezonunun başladığı günden bu yana Angelino, Bakambu, Halil Dervişoğlu, Zaha, Icardi, Kerem Demirbay, Tete ve Hakim Ziyech'i kadrosuna katan Galatasaray, yıldız ismiyle yollarını ayırdığını resmen açıkladı.

Aslan, 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Rumen ekibi Steaua Bükreş’ten 4,2 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Rumen orta saha oyuncusu Olimpiu Morutan ile yollarını ayırdı.

Galatasaray, 24 yaşındaki Rumen oyuncu Olimpiu Morutan'ın 3 milyon Euro’ya MKE Ankaragücü'ne transfer olduğunu açıkladı.

Galatasaray’ın konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan’ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.
Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, şirketimize 3.000.000 euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 eurodan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 euro transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını şirketimize ödeyecektir.
Yapılan anlaşma gereği, kulübümüzün 3.000.000 euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır.”

TARİHİ ANLAŞMA

Geçen sezonu kiralık olarak İtalyan ekibi Pisa'da geçiren orta saha oyuncusu İtalyan ekibinde 36 maçta forma şansı bulurken 6 gol 8 asistlik performans sundu.

Sarı-kırmızılı forma altında toplam 36 maçta görev alan Rumen orta saha, söz konusu karşılaşmalarda 3 gol 5 asist kaydetti. Rumen yetenek bu anlaşma ile Ankaragücü'nün en yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği futbolcu olarak Ankara ekibinin tarihine geçti. Galatasaray'a Morutan piyangosu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN