Dünya kupası finali nefes kesti: Arjantin dünya şampiyonu

Dünya kupası finali nefes kesti: Arjantin dünya şampiyonu

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Arjantin ile Fransa, Lusail Stadyumu'nda karşılaşıyor. İkincisi yarısı oynanan karşılaşmada 2-2 tamamlandı. Uzatma dakikaları 3-3 tamamlanan karşılaşmada penaltılar sonucu şampiyon Arjantin oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Arjantin ile Fransa karşı karşıya geliyor. Maç öncesi kapanış töreni düzenlendi. 28 gün süren 63 maçlık maratonun ardından Arjantin ile Fransa arasında oynanacak final mücadelesi öncesinde, Lusail Stadı'nda resmi kapanış töreni gerçekleştirildi.

22.jpg
Dünya Kupası maç öncesi seremonide gösterildi.

88 bin kişilik statta, saat 16.30'da başlayan kapanış seremonisi final mücadelesi öncesi oyuncuların ısınması ve karşılaşmanın hazırlıkları için 15 dakika sürdü. "Farklılıklar arasında köprü kurmayı" amaçlayan seremonide, Nijerya asıllı ABD'li sanatçı Davido, "Better Together", Porto Rikolu Ozuna da FIFA'nın turnuva için hazırladığı resmi şarkıları arasında yer alan "Arhbo" ile tribünleri dolduran binlerce taraftara eğlenceli dakikalar yaşattı.

sdad.jpg

Fas asıllı Kanadalı şarkıcı Nora Fatehi de Lusail Stadı'na final heyecanını yaşamak için gelen sporseverleri eğlendiren bir başka isim oldu. Fatehi, turnuvanın resmi şarkılarından "Light The Sky"ı, Balqees, Rahma Riad ve Manal ile birlikte seslendirdi.

11.jpg

İLK 11'LER

Arjantin: Emiliano Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico, De Paul, Fernandez, Di Maria, Mac Allister, Messi, Alvarez

arj.jpg

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud

fr.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

Maçta ilk düdük çaldı.

Maçta ilk 10 dakika golsüz geçti.

22. dakikada Arjantin penaltı kazandı.

23. Topun maçına geçen Messi takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

35. Arjantin Di Maria'nın golüyle 2-0 öne geçti.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Maçta ikinci yarı başladı.

68. dakikası oynanan maçın ikinci yarısında henüz gol sesi çıkmadı.

78. dakikada Fransa penaltı kazandı.

79. dakikada Mbappé penaltıdan farkı 1'e indiren golü attı.

81. dakikada Mbappé eşitliği yakalayan golü attı.

90 dakika eşitlikle sonuçlandı ve maç uzatmalara gitti.

UZATMA DEVRELERİ

Zorlu maçta birinci uzatma devresi oynanıyor.

İlk devrede gol sesi çıkmadı.

Messi uzatma dakikalarında takımını 3-2 öne geçirdi.

117. dakikada Mbappé penaltıdan eşitliği yakalayan golü kaydetti.

Maç penaltılara kaldı.

Fransa'yı penaltılarda yenen Arjantin dünya şampiyonu oldu.

bgbgbgbgbgbg.jpg

MESSİ REKOR KIRDI

Lusail Stadı'nda oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya karşı sahaya çıkan 35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus'u geride bıraktı.

fvf.jpg

Arjantinli yıldız, turnuvada aldığı süreyle de yeni rekorun sahibi oldu. Messi, bu alanda 2217 dakikayla rekoru elinde tutan İtalyan Paolo Maldini'yi geçti. Messi, Dünya Kupası'nda 19 kezle en çok kaptan olarak sahaya çıkan futbolcu konumunda. Arjantinli oyuncuyu 17 maçla Meksikalı Rafa Marquez ve 16 maçla Diego Maradona izliyor. 35 yaşındaki Messi, Dünya Kupası'nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu. Pele, aynı başarıyı dört ayla kaçırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN